Review

Films op tv

Clint Eastwood met filmkinderen in 'Unforgiven'

Hans Kroon

Regie: Anthony Mann; USA, 1958. Met Robert Ryan, Aldo Ray en Tina Louise. BBC 2, 11.40-13.30 uur.

Licht komisch drama over het harde bestaan van een boerenfamilie in Georgia. Een arme boer werkt zich uit de naad in de hoop goud in zijn land te vinden. Ondertussen maakt zijn schoonzoon, tot zijn woede, veel werk van een hoerige dame.

UNFORGIVEN

Regie: Clint Eastwood; USA, 1992. Met Clint Eastwood, Gene Hackman, Morgan Freeman, Richard Harris en James Woolvett. SBS 6, 20.30-22.45 uur.

Imponerende nihilistische western. Een oude revolverheld laat zich door een jonge collega overhalen om af te rekenen met enkele boze lieden, die in het dorpje Big Whiskey hoeren uitbuiten. De plaatselijke sheriff ziet de misdaadbestrijders liever gaan dan komen.

MEGAVILLE

Regie: Peter Lehner; USA, 1990. Met Billy Zane, Daniel J. Travanti, J. C. Quinn, Kristen Cloke en Grace Zabriskie. Veronica, 22.30-00.15 uur.

Science fiction-thriller. In de nabije toekomst wordt Amerika bestuurd door een autoritaire regering die bijna alle moderne media verbiedt. Een agent van de 'mediapolitie' moet undercover afrekenen met smokkelaars in een misdadige stad. Hij wordt tijdens die opdracht geteisterd door allerlei nachtmerries.

AMARCORD

Regie: Federico Fellini; Italië/Frankrijk, 1974. Met Armando Brancia, Pupella Maggio en Bruno Zanin. België 2, 23.00-01.00 uur.

Met de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film bekroonde terugblik op het Italië van vlak voor de oorlog. Vol tederheid herinnert Fellini zich zijn jongelingsjaren in de kustplaats Rimini. Ook weet hij nog dat de fascisten toen de macht veroverden.

FOUR'S A CROWD

Regie: Michael Curtiz; USA, 1938. Met Olivia de Havilland, Errol Flynn en Rosalind Russell. Duitsland 1, 00.45-02.15 uur.

Innemend romantisch drama. Een pr-man krijgt de opdracht het imago van een gemene miljonair op te vijzelen. Prompt wordt hij verliefd op de charmante dochter van zijn opdrachtgever.

ISLANDS IN THE STREAM

Regie: Franklin J. Schaffner; USA, 1977. Met George C. Scott, David Hemmings en Gilbert Roland. Duitsland 2, 00.50-02.30 uur.

Stevig drama naar een verhaal van Ernest Hemingway. Een succesvolle beeldhouwer heeft zich teruggetrokken op een tropisch eiland. Daar krijgt hij heel wat te stellen met zijn drie zoons.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden