Review

Films op tv

CLAIR DE FEMME

Hans Kroon

Tragedie die vaak doet denken aan alle narigheid die Schneider in haar eigen leven te verstouwen kreeg. Ze speelt een vrouw die een kind verloor. Ook wordt ze verliefd op een man wiens vrouw zelfmoord pleegde.

THE ENDLESS SUMMER II

Regie: Bruce Brown; USA, 1994. Met Bruce Brown en Patrick O'Connell. RTL 4, 13.05-15.10 uur.

In 1966 reizen twee jongemannen de hele wereld af in de hoop de ideale surfplek te vinden. Dertig jaar later doen ze die trektocht nog eens over.

ROUGH CUT

Regie: Don Siegel; USA, 1980. Met Burt Reynolds, David Niven en Lesley-Ann Down. SBS 6, 13.35-15.35 uur.

Gedeeltelijk in Nederland opgenomen misdaadkomedie. Een juwelendief wordt verliefd op de Scotland Yard-agente die hem moet inrekenen.

THE FIRM

Regie: Sydney Pollack: USA, 1993. Met Tom Cruise, Gene Hackman, Jeanne Tripplehorn, Ed Harris en Gal Holbrock. SBS 6, 20.30-23.40 uur.

Goede film naar een bestseller van John Grisham. Een briljante advocaat krijgt een voortreffelijk betaalde baan op een gerenommeerd advocatenbureau. Al gauw ontdekt hij dat die firma voor de maffia werkt. De nieuwkomer laat merken dat hij het daar niet mee eens is.

SWEET POISON

Regie: Brian Grant; USA, 1991. Met Steve Bauer, Edward Hermann en Patricia Healy. Veronica, 22.30-00.15 uur.

Een ten onrechte veroordeelde man ontsnapt uit de gevangenis en neemt een met huwelijksproblemen kampend echtpaar in gijzeling. De ellende van het stel neemt toe als de vrouw verliefd wordt op haar ontvoerder.

JEAN DE FLORETTE

Regie: Claude Berry; Frankrijk, 1986. Met Yves Montand, Gérard Depardieu en Daniel Auteuil. België 2, 22.35-00.30 uur.

Ontroerende film naar de roman van Marcel Pagnol. Een gebochelde man uit de grote stad erft een lapje grond in de Provence. Zijn buren weten dat er in dat stuk land een waterbron zit. Ze laten geen middel onbeproefd om de stedeling te verdrijven.

UN MONDE SANS PITIü

Regie: Eric Rochant; Frankrijk, 1989. Met Hippolyte Girardot, Yvan Attal en Mireille Perrier. Duitsland 2, 01.20-02.45 uur.

Wel aardige zedenschets van de jaren tachtig. Een in zijn lot berustende werkloze wordt verliefd op een ambitieuze studente en ziet zich genoodzaakt toch maar een baan te zoeken.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden