Review

FILMS OP TV

ESCAPE FROM L.A.

Hans Kroon

Regie: John Carpenter; USA, 1996. Met Steve Buscemi, Kurt Russell, Cliff Robertson en Stacey Keach. SBS 6, 20.30-22.30 uur.

Geen originele remake, maar wel een erg getrouwe kopie van Carpenters 'Escape from New York' uit 1981. In het jaar 2000 wordt Los Angeles getroffen door een zware aardbeving. De stad raakt los van het vasteland en wordt omgevormd tot een strafkamp voor iedereen die zich niet houdt aan de Amerikaanse waarden en normen.

DEAD MAN WALKING

Regie: Tim Robbins; USA, 1995. Met Sean Penn en Susan Sarandon. Duitsland 2, 22.45-00.35 uur.

Imponerend, op ware feiten gebaseerd drama staat bol van de verwijzingen naar het Oude en het Nieuwe Testament. Een non ontfermt zich over een ter dood veroordeelde moordenaar. Dat hij als een beest tekeerging, staat - zo ontdekt ook de non - buiten kijf.

GASTON'S WAR

Regie: Robbe de Hert; België, 1996. Met Werner de Smedt, Peter Firth, Mapi Galan, Gert-Jan Dröge en Sylvia Kristel. België 2, 23.20-01.20 uur.

Melige oorlogskomedie, waarin de regisseur tevergeefs probeert aan te tonen dat de meeste Belgische verzetshelden regelrechte boeven waren.

WHITE SANDS

Regie: Roger Donaldson; USA, 1992. Met Samuel L. Jackson, Willem Dafoe, Elizabeth Mastrantonio en Mickey Rourke. BBC 1, 00.05-01.40 uur.

Smakelijke actiekomedie. Een hulpsheriff stuit midden in de woestijn op een lijk en een koffertje met een half miljoen dollar. Naar zich laat raden kost het hem veel moeite de identiteit van het lijk te achterhalen.

HENRY & JUNE

Regie: Philip Kaufman; USA, 1990. Met Uma Thurman, Maria de Mederois, Kevin Spacey en Richard E. Grant. RTL 4, 00.20-02.40 uur.

Slaapverwekkende film naar de erotische dagboeken waarin Anaïs Nin terugblikte op haar driehoeksverhouding met Henry Miller en diens vrouw.

JACK REED:

A SEARCH FOR JUSTICE

Regie: Brian Dennehy; USA, 1994. Met Brian Dennehy, Susan Ruttan en Charles Dutton. Duitsland 1, 00.35-02.05 uur.

Misdaadfilm rond een striptease-danseres. Ze wordt vermoord. Het onderzoek naar haar dood stelt de politie voor raadsels.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden