null Beeld

Klaas tiptPopmuziek

Evidence vecht tegen zijn tranen, The Go! Team kijkt niet op een stijltje meer of minder

Klaas Knooihuizen

L’Rain
Fatigue

L’Rain begint haar album met een sirene, geroezemoes en een lukrake drumroffel, opgeknipt in blokjes die onderbroken worden door ijzige stiltes. Het voelt als de selectieprocedure bij chique clubs: alleen als je de test doorstaat mag je naar binnen. Achter de smalle poort blijft het experiment zich opdringen, maar ook liefhebbers van zwoele mijmer-r&b hebben het er goed.

Evidence
Unlearning Vol. 1

Kort na het verschijnen van zijn vorige plaat verloor rapveteraan Evidence zijn vrouw, de moeder van hun pasgeboren zoontje. Haar ziekte kwam op dat album al voorbij, nota bene met een happy end. Het mocht niet zo zijn. De bedachtzame rust die van Unlearning Vol. 1 uitgaat verraadt het verdriet, maar Evidence benoemt het drama zelden. Een opsomming van hartverwarmende reacties hakt erin. En dan, tegen het einde, een aangrijpend beeld: de weduwnaar die tegen zijn tranen vecht als hij oefent voor het moment waarop hij uit moet leggen: ‘Your mama is in heaven’.

Howrah

Bliss

Bijzondere luisterervaring: er gebeurt ontzettend veel op Bliss en de plaat barst van de energie, maar het effect is uiterst kalmerend. Dat is vooral te danken aan de flegmatieke, langgerekte vocalen van Cees van Appeldoorn. Alsof hij met rubberlaarzen op kokend asfalt wandelt, zo beweegt hij zich voort over de spannende snarenstrijd die zijn pad vormt. De kenmerkende lichtvoetige stuiterdrums van Ineke Duivenvoorde draaien rondjes om hem heen, uitgelaten als een jonge hond.

The Go! Team

Get Up Sequences Part One

null Beeld

De laatste tip voor de zomerstop, dat moet wel een vrolijke plaat zijn. The Go! Team stelt gelukkig nooit teleur. Ook op hun zesde album kijken ze niet op een stijltje meer of minder. Metalgitaren, afgestofte televisietunes, kinderliedjes, old school hiphop en tedere indiepop buitelen over elkaar heen. Ontzettend vermoeiend natuurlijk, maar geldt dat niet voor elk geslaagd feest?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden