Review

Een statussymbool met littekens

Het verhaal is al vaker verteld. 'Original Sin' speelt in het 16de eeuwse Cuba en is gebaseerd op de roman 'Waltz into darkness' van de in psychologische thrillers gespecialiseerde Amerikaanse schrijver Woolrich.

Jann Ruyters

Luis Vargas is een knappe Cubaan die na een korte brief- en foto-uitwisseling de blauwkousig ogende Amerikaanse Julia Russell uitnodigt om hem te trouwen. Hij heeft geen zin in hevige emoties en een Amerikaanse echtgenote is een mooi statussymbool. Bij aankomst in Cuba blijkt de vrouw echter mooier dan de toegestuurde foto. Bovendien heeft ze vreemde littekens op haar rug en een geheimzinnige hutkoffer die ze niet wil openmaken. Tegen de tijd dat Luis Vargas doorheeft dat de kersverse echtgenote een op geld beluste, gevaarlijk bedriegster is, is hij al te ver heen om niet toch met haar getrouwd te willen blijven. Rampzalig is dat uiteindelijk niet, want onder het sensuele uiterlijk schuilt een verwante ziel die hem in contact brengt met zijn ware zelf.

Regisseur Christopher, die als schrijver de Pulitzer-prijs won voor zijn stuk 'The shadow box', vond New Orleans te gewoontjes voor deze dampende liefdesgeschiedenis en verplaatste het verhaal naar Cuba. Hij vroeg Antonio Banderas en Angelina Jolie, die allebei goed broeierig kunnen kijken, voor de hoofdrollen. Wat niet verhindert dat je je de hele film blijft afvragen of de echte Julia Russel niet toch een boeiender match was geweest.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden