BoekentipThriller

Een dode op de bruiloft van het jaar

null Beeld

In de nieuwe thriller van Lucy Foley is de vraag niet zozeer wie de dader is, maar wie het slachtoffer wordt.

Monique de Heer

Arme Jules. Ze is een vrouw die het liefst alles zelf regelt, alleen dan wordt het perfect. Voor haar huwelijksdag worden maar liefst honderdvijftig gasten overgebracht naar een eilandje voor de Ierse kust. Ze worden ontvangen in een prachtig gerestaureerd vijftiende-eeuws gebouw. Niets laat de hoofdpersoon van deze tweede thriller van de Britse Lucy Foley aan het toeval over. Haar jurk is van zulke tere zijde dat je hem alleen kunt aanraken met handschoenen. De bruidegom is een knappe televisiester. Maar ja, er komen met de boot ook gasten mee die zo hun eigen ideeën hebben over Jules’ speciale dag.

Al op de eerste bladzijde wordt duidelijk dat een persoon het feest niet levend zal verlaten. Maar wie? Het draait in De gastenlijst niet zozeer om wie de dader is (kandidaten genoeg) maar wie het slachtoffer wordt.

Door het verhaal vanuit het perspectief van verschillende personen te vertellen, worden het verleden en de onderlinge verhoudingen genadeloos blootgelegd. En terwijl de gasten het ene glas champagne na het andere achteroverslaan, blijkt dat nog iemand niets aan het toeval wilde overlaten. Er is net iets te veel oud zeer mee overgevaren voor het feest van het jaar. De gastenlijst blijft tot het einde spannend.

null Beeld
Beeld

Lucy Foley
De gastenlijst
Vert. Ans van der Graaff
De Boekerij; 352 blz. €19,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden