Theatertips

Deze theatervoorstellingen van de komende maand mag u niet missen

The Clowns Convention, Wunderbaum Beeld  Joachim Dette
The Clowns Convention, WunderbaumBeeld Joachim Dette
Ally Smid

Spuug van God

Deze voorstelling van muzikant en acteur Willem de Bruin gaat over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp. Willem valt in veel identiteiten uit elkaar, identiteiten die hij niet bij elkaar krijgt. Hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Met als gevolg dat Willem zelf niet eens weet wie Willem is.
28/8 en 31/8-3/9 in Kats (Zeeland). Info en kaarten: theaterzeelandia.nl

De Bom

Midden in Drenthe, op een stuk Amerikaans grondgebied, werden in de jaren tachtig atoomkoppen bewaard. Theatergezelschap Peergroup brengt met RTV Drenthe en het Nederlands Militair Historisch Instituut de verhalen van betrokkenen in beeld. Het publiek wordt met oude legervoertuigen naar de voorstellingsplek vervoerd.
24-29 aug, Havelte, toegangspoort Holtingerveld. Info en kaarten: peergroup.nl

Beneden de rivieren

Regisseur Ger Thijs belicht in dit stuk een conflictueuze vader-zoon relatie. Het is een literair rijk stuk met speelse verwijzingen naar de geest van Hamlets vader en Tjechovs verkwanselde Kersentuin. Op lichtvoetige wijze gespeeld door vader Hans en zoon Julien Croiset.
26 en 27/8, ITA Amsterdam. Info en kaarten: ita.nl

The Clowns Convention

De acteurs van Wunderbaum en Theaterhaus Jena trekken voor deze voorstelling zelf het clownspak aan. Met de opkomst van de horrorclown en het verdwijnen van het circus is de reputatie van de clowns in gevaar. Worden ze nog wel serieus genomen? Zit de maatschappij nog wel te wachten op die confronterende spiegel?
28/8-1/9 in Goes, later op tournee. Info en kaarten: wunderbaum.nl

Noorderzon

In het Noorderplantsoen en op tien locaties in de Groningse binnenstad vindt de 31ste aangepaste editie van het Noorderzon Festival plaats. Elf dagen lang zijn er (inter)nationale voorstellingen te zien. Ook zijn er lezingen van oa Teun van de Keuken en Raoul Heertje.
12-22/8 in Groningen. Info en kaarten: noorderzon.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden