null Beeld

Klaas tiptPopmuziek

De wereldkampioen fluiten (gewoon met de lippen) is heel ontspannen

Klaas Knooihuizen

Hang Youth

Het K-woord

In hun strijd tegen het k-woord is de antikapitalistische punkband Hang Youth voortdurend op zoek naar de precaire balans tussen lol en activisme. Bind jezelf vast op een kruispunt en iedereen haat je. Ga met een maf petje op het Malieveld staan en niemand neemt je serieus. Er zullen altijd ‘gasten op Twitter’ zijn ‘die het niet grappig vinden’, maar nu Hang Youth afstand neemt van de eenvormigheid van weleer, komt de boodschap des te beter over.

cd Hang youth - het k-woord Beeld rv
cd Hang youth - het k-woordBeeld rv

Molly Lewis

The Forgotten Edge

Hoe zou het voelen om ergens de ­beste in te zijn van de hele wereld? Als we Molly Lewis moeten geloven: hartstikke ontspannen. Deze wereldkampioen fluiten (zonder instrument, gewoon met getuite lippen, zoals de melkboer ooit deed) gaat op haar debuut-EP The forgotten Edge fluitend door het leven. Ja, ook figuurlijk. Geen gepoch (al zal meefluiten voor de gemiddelde luisteraar niet meevallen), maar heel relaxed meedeinend met de wuivende palmbomen.

Polo & Pan

Cyclorama

Slimme jongens, die Fransozen. In alle uithoeken van de wereld vinden ze plukjes inspiratie en die halen ze door de mangel tot er een toegankelijke, pakkende zomercocktail ontstaat waar je niet te veel vraagtekens bij moet zetten. Want ja, het klinkt nét iets te makkelijk. En ja, ze weten maar al te goed dat hun moedertaal bij buitenlanders automatisch vakantiegevoelens oproept. Maar het is ook gewoon lekker.

cd molly lewis the forgotten edge Beeld rv
cd molly lewis the forgotten edgeBeeld rv

Lucy Dacus

Home Video

Lucy Dacus is een van de beste tekstschrijvers van haar generatie. Verwacht geen abstracte beelden of multi-interpretabele poëzie, maar concrete verhalen – veelal jeugdherinneringen. Over een goede vriend, die ze vreest te verliezen aan een foute partner. “Ik zal bezwaar maken tegen de bruiloft en mijn schoen naar het altaar gooien, want ik raak liever mijn waardigheid kwijt dan jou.” Waarschuwing: de geweldfantasie in Thumbs is niet geschikt voor luisteraars met een zwakke maag.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden