De onderkant gelift

Het gaat goed met de plastische snij-industrie in Nederland. Na de facelift en de borstvergroting is de beurt aan het vrouwelijk geslachtsdeel, signaleert HP/De Tijd. Vrouwen willen er goed uitzien, ook daar beneden. Bijna kaal is de norm, al dan niet opgesierd met een 'Brazilian' (verticaal streepje) of 'Dot Com' (rondje). Nadeel is dat met de 'Hollywood' (kaal) ook de rest van de handel zich laat zien en die vertoont zelden overeenkomst met de volgens HP felbegeerde meisjesonderkant uit de hitsige mannenbladen.

Gelukkig is de vulva maakbaar, zodat de hoeveelheid labiareducties, het knippen van de binnenste schaamlippen, een grote vlucht heeft genomen en is gestegen naar de vierde plaats op de lijst met meest uitgevoerde cosmetische operaties. ,,Kennelijk zijn vrouwen bereid zich deze keer aan te passen aan de verwrongen wensen van een pedofiel'', zegt seksuoloog Rik Lunsen van het AMC.

Opnieuw Volkert van der G. in HP/De Tijd. Het blad ontvouwt waarom in het hoger-beroep-vonnis dierenwelzijn en milieu-activisme per se buiten schot moesten blijven. Het blad heeft een verklaring. Het ware motief van Van der G. bleef buiten beschouwing omdat anders de geest uit de fles zou zijn gegaan. 'Dierenwelzijn is immers een politiek gevoelig onderwerp'. Daarin hadden de rechters natuurlijk geen zin, weet HP, dat zich al wekenlang met graagte baseert op het boek 'Eco Nostra' van Peter Siebelt, waarin het vermoede netwerk achter Van der G. wordt ontrafeld.

Een van de wetenschappers die deel zouden uitmaken van het milieucomplot is hoogleraar Lucas Reijnders. In Vrij Nederland reageert hij gelaten op de beschuldiging. ,,De analyses van Siebelt zijn gebaseerd op knipsels en op een heel grote duim.'' Overigens, zo schrijft VN even verderop, verdient 'dat netwerk van dieren- en milieu-activisten' nog wel wat verder onderzoek.

Nog meer achterdocht in Elsevier, dat het omslagartikel wijdt aan de 'opkomst van de nachtwacht'. Gefortuneerden nemen steeds vaker hun toevlucht tot collectieve, particuliere bewaking van hun villa's. In het Rotterdamse Kralingen hielp het, daar daalde het aantal inbraken bij aangesloten huizen tot nul. In Aerdenhout ziet het er ook goed uit. Afgezien dan van de indringer in de achtertuin van Roel Pieper, die diens echtgenote verwondde.

Voorts in Elsevier aandacht voor familiebedrijven, die weleens de ruggengraat van de Nederlandse economie worden genoemd. Met 194000 ondernemingen en 2,5 miljoen werknemers op de loonlijst zijn ze

's lands voornaamste banenmotor. Familiebedrijven bleken in het verleden solide, ook bij economische neergang. Maar ook hier hangt inmiddels dreiging: de vergrijzing. Vooruit plannen is niet de tweede aard van de oude generatie directeuren, net zomin als afstand nemen. Dus ploeteren ze door in 'de zaak', zonder de opvolging goed te regelen.

De Groene Amsterdammer schetst een profiel van Joost Eerdmans, de spraakstalmeester van de LPF, die deze week nog aankondigde zedendelinquenten chemisch te willen castreren. De LPF'er doet vaker boude uitspraken, zoals toen de twee inmiddels bekende Albert Heijn-medewerkers in Amsterdam werden opgepakt. Hij liet weten hun boete wel te willen betalen. Dit alles vanuit het idee dat 'gepast geweld' moet worden toegevoegd aan de juridische definitie van 'noodweer'. Volgens De Groene scoort de overijverige Eerdmans ('8 weken reces is veel te lang') bij de achterban en zal hij weldra Herben opvolgen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden