Beste nieuwssite

De nieuwe Trouw-site verkozen tot Website van het Jaar

De nieuwe producten van Trouw: site, mobiele app en Editie op tablet Beeld Trouw
De nieuwe producten van Trouw: site, mobiele app en Editie op tabletBeeld Trouw

De website van Trouw is verkozen tot Website van het Jaar in de categorie ‘Nieuws’. De verkiezing, georganiseerd door marktonderzoeker Multiscope en Emerce, is de jaarlijkse online publieksprijs voor de beste en populairste websites in Nederland.

Redactie

De prijs werd gisteravond uitgereikt op een feestelijke avond in het congrescentrum Amsterdam Dome. Hoofdredacteur Cees van der Laan, vormgever Anita Huisman en chef digitaal Edwin van Sas waren aanwezig bij de uitreiking. Een verraste Van Sas: “Trouw noemde zich ‘misschien wel de beste krant van Nederland, daar kunnen we nu aan toevoegen ‘maar in ieder geval de beste site van Nederland’.”

Waarom verdient Trouw deze prijs? Van Sas speculeert dat dit wel eens door het spaarzame gebruik van beeld zou kunnen komen. “Dat doen we alleen als het relevant is, waardoor de website veel rust uitstraalt. Dat is onderscheidend. Verder hebben we natuurlijk een enorm bevlogen team van online redacteuren dat er dagelijks voor zorgt dat Trouw.nl een prachtige etalage is van onze journalistiek.”

“Daarnaast is de afgelopen jaren de volledige redactie veel meer betrokken geraakt bij online. Er wordt steeds meer ‘digital first’ gewerkt, stukken worden completer digitaal aangeleverd en al die liefde zie je terug in het eindproduct.”

Er is ruim een half miljoen keer voor de websiteprijs gestemd. Voetbalclub PSV ontving de hoofdprijs: de club mag dan inmiddels zes wedstrijden niet meer hebben gewonnen, wel kunnen ze de award voor de Website van het Jaar 2019 in hun prijzenkast bijzetten.

Nieuwe website en app

Trouw lanceerde dit jaar succesvol een nieuwe website en app. Zowel het aantal bezoekers, het aantal bezoekers dat vaker op de site komt als de tijd die bezoekers op de Trouw-site doorbrengen is flink toegenomen. Bovendien sluit de indeling nu beter aan bij die van de krant, met een speciale sectie voor het dagelijkse katern de Verdieping.

Ook de nieuwsapp voor de mobiele telefoon werd vernieuwd, waarin het mogelijk is je te abonneren op de populairste rubrieken en columns.

Hoe installeer ik de nieuwe apps?

Ga op uw telefoon of tablet naar trouw.nl/app. Daar vindt u icoontjes om Trouw op uw telefoon of tablet te installeren.

Hoe gebruik ik de nieuwe apps en site?

Alleen abonnees kunnen ­onbeperkt lezen op onze site en in onze apps. Wij moeten u dus kunnen herkennen als abonnee via een account. Heeft u al een account? Ga dan naar trouw.nl/login, of log in op de apps door in het ­servicemenu op ‘Inloggen’ te klikken. Bent u abonnee maar heeft u geen ­account? Ga dan naar trouw.nl/account en maak hier een account aan. Als u dit account heeft aangemaakt en bent ingelogd wordt uitgelegd hoe u uw abonnementsgegevens koppelt. Is dit gebeurd? Dan kunt u de bovenstaande inlogprocedure volgen.

De Editie

De vernieuwing reikt verder dan de site. Met de lancering in juni kunt u ook in een ander jasje de dagelijkse editie van de krant downloaden. Deze digitale Editie, gratis voor alle abonnees, voldoet aan alle normen van deze tijd en is bedoeld voor uw tablet. Deze digitale uitgave verschijnt om 2.00 uur ’s nachts en biedt de voordelen van digitale journalistiek: animaties, mooie fotoreeksen, links naar podcasts, puzzels en andere artikelen.

U kunt de Editie altijd en overal in de wereld downloaden, en daarna offline lezen. Deze uitgave deelt een groot voordeel met de papieren krant: er is een begin en een eind. U krijgt zo op een presenteerblaadje een pakket aan fijne en belangrijke verhalen die u kunt lezen om goed geïnformeerd te blijven. U bladert, met uw eigen voorkeuren als kompas, door de onderwerpen die de redactie heeft geselecteerd. De Digitale Editie is in eerste instantie alleen op een tablet te lezen.

Een abonnement afsluiten op de Website van het Jaar kan hier.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden