Review

De duivel is een vamp

De film 'Bedazzled' is de remake van de gelijknamige film van Stanley Donen uit 1967, de parodie op Goethe's 'Faust' met Peter Cook in de rol van de duivel en Dudley Moore als de sukkel die zijn ziel verkoopt. De Faust-legende is in de nieuwe versie van 'Bedazzled' nog verder te zoeken, al is het alleen maar omdat de duivel de gedaante heeft van de vamperige actrice Elizabeth Hurley: in haar rode jurk beheerst en Brits als altijd, en nauwelijks duivelachtig.

Jann Ruyters

Het verhaal in een notendop: de knullige Elliot (Brendan Fraser) verkoopt zijn ziel aan de duivel om het hart te winnen van collega Alison (gespeeld door de Australische Frances O'Connor, eerder te zien in 'Mansfield Park'). De duivel schenkt hem mooiere levens (als miljonair, president, et cetera) maar niet zonder nare keerzijde, en het meisje, ho maar.

Acteur Brendan Fraser speelt een heel aardige kluns, maar meer dan af en toe een glimlach kan deze veel te matte, laatste komedie van de meestal toch vaardige Harold Ramis (maker van 'Analyze this' en 'Groundhog Day') niet oproepen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden