Soap & co

De 'boze stiefzus' van Meghan komt er niet in op het paleis

Meghan Markle in april dit jaar. Beeld AFP

Samantha Markle probeert de ruzie met haar halfzus Meghan bij te leggen. Tot nu toe met weinig succes.

Dankzij ‘Het spijt me’ en ‘Het familiediner’ weet iedereen dat je ruzies in de familie het beste kunt oplossen in een tv-programma. Dat is in Engeland niet anders en dus besloot Samantha Markle in de talkshow van Jermey Vine haar excuses aan te bieden aan haar halfzus Meghan, hertogin van Sussex, vrouw van de Britse prins Harry. Excuses waren wel op hun plaats.

Toen duidelijk werd dat Samantha niet welkom was op het prinselijk huwelijk dit voorjaar, begon ze een tirade op de sociale media waaruit gretig werd geciteerd door de Britse tabloids. Meghan was volgens haar geen ‘Duchess’ maar een ‘Duch-ass’, de ‘hertogin van nonsens’.

'Boze stiefzus'

Het zit Samantha vooral dwars dat Meghan hun vader Thomas Markle negeert. Hij kon om gezondheidsredenen niet bij het huwelijk zijn, maar sindsdien is er volgens Samantha nauwelijks contact geweest. ‘Hij heeft alles voor je gedaan en jij dumpt je hele familie’, schreef ze op Twitter. “Het is lachwekkend dat je je inzet voor goede doelen, je bent ijskoud”, zei ze in een interview. Prins Harry vergeleek ze op zijn verjaardag met een hamster.

Haar carrière als ‘boze stiefzus’ is inmiddels zo serieus geworden dat Samantha een manager in de arm heeft genomen. Toen deze Rob Cooper vorige week aankondigde dat zijn cliënte onderweg was vanuit de Verenigde Staten naar Engeland klonk dat nogal omineus: ‘Samantha wil met Meghan spreken over de gezondheid van hun vader, of ze het nu leuk vindt of niet.’ Een uitnodiging bleef echter uit.

Daarop installeerde Samantha zich in haar rolstoel – ze heeft MS – voor het hek van Buckingham Palace in de hoop dat een lid van de koninklijke familie of desnoods een lakei haar tussen de andere toeristen zou uitpikken.

Verkeerde huis

Ondanks de obsessie met haar halfzus, bleek ze slecht geïnformeerd: Meghan woont niet in Buckingham, maar in Kensington Palace, een paar kilometer verderop. Hoe dan ook, Samantha werd niet binnengevraagd. Maar ze had zich duidelijk voorgenomen om vrede te sluiten, dus liet ze opgeruimd aan haar volgers op Twitter en Instagram weten dat ze zich kostelijk vermaakte in Londen en maakte een afspraak bij het tv-programma waar ze de volgende dag met een poeslieve glimlach uitlegde waarom ze zulke onaardige dingen had gezegd over haar zus. 

“Ik denk dat we allemaal teleurgesteld waren dat we niet bij het huwelijk mochten zijn. We hebben natuurlijk geprobeerd dit in stilte op te lossen, maar we kregen geen contact met haar. Toen heb ik het naar buiten gebracht.” Dat spijt haar nu. Overigens zijn de meeste opmerkingen door ‘de media’ uit hun verband gerukt, voegde ze er nog aan toe.

Thomas Markle, de vader van Meghan Markle. Beeld Reuters

Misschien was het slim geweest als Meghan Samantha een kop thee had aangeboden en een snelle rondleiding had gegeven door een van de paleizen om een eind te maken aan haar aandachttrekkerij, maar de hertogin gaf geen kik. Het enige familielid voor wie de deur openzwaait, is haar moeder Doria Ragland. Zij komt zelfs vaak langs, volgens ingewijden om Meghan te steunen bij de onverkwikkelijke familieruzie.

Samantha verliet onverrichter zake het Verenigd Koninkrijk en het is afwachten hoe lang haar goede humeur standhoudt. 

In Soap & co bespiegelt Harmen van Dijk wekelijks op de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daarbuiten. Lees op trouw.nl/soapenco al zijn artikelen terug.

Lees ook:

Prinses Meghan heeft lak aan het protocol én goedkeuring van The Queen

Blote benen en schouders, knuffelen in het openbaar: prinses Meghan houdt zich niet aan de Britse hofregels.

De zwarte schapen van de Royal Family

Die schoonfamilie, daar gaan ze in Buckingham Palace nog een hoop lol mee beleven. Maar ook de koninklijke familie zelf heeft lastige tantes, zoals prinses Michael van Kent.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden