Review

De Avond van de grote filmquiz

20.30 uur, Nederland 3

Thema-avonden, het liefst opgevrolijkt met een quiz, zijn niet meer weg te denken op de Nederlandse televisie. Vanavond komen de filmliefhebbers volop aan hun trekken.

De deelnemende teams bestaan uit Nederlandse acteurs en actrices: Frank Lammers, Mohammed Azaay, Victor Löw, Hadewych Minis, Anna Drijver en Nadja Hüpscher. Zij improviseren op aanwijzing van presentator Matthijs van Nieuwkerk en acteur Porgy Franssen op klassieke filmscènes.

Ook worden zij aan de hand van grote nieuwe Nederlandse en buitenlandse films getest op hun filmkennis.

NPS, NRC Handelsblad, Filmkrant en Cultura hebben de handen ineengeslagen om aan de avond de verkiezing van de beste filmacteur te koppelen.

Will Smith is op dit moment de beste betaalde filmacteur. Marlon Brando kreeg de meeste (11) Oscarnominaties. En Gerard Depardieu behoort tot de meest gevraagde acteurs; hij speelde in 172 films. Maar wie is de beste filmacteur aller tijden? Johnny Depp, Robert de Niro, Sean Connery, Marcello Mastroianni?

Op www.debesteacteur.nl staat een longlist met ook andere filmsterren. Mensen konden de afgelopen weken meedoen door hun stem te motiveren in maximaal 50 woorden.

De opstellers van de 25 beste motivaties mogen vanavond aanwezig zijn bij de televisie-uitzending.

Meer informatie op:

www.nps.nl/deavondvanwww.debesteacteur.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden