Review

Curieus verhaal vol slapstick dat van niks naar nergens gaat

Regie: Jared Hess. Met: Jack Black, Ana de la Reguera. In 12 bioscopen

Als een jaren tachtig B-acteur die teveel naar ’Zorro’ heeft gekeken loopt Jack Black fier rond in ’Nacho Libre’, een maffe komedie over een Mexicaanse macho monnik met heimelijke worstelambities. Flinke bos krullen, dun snorretje, witte laklaarzen: Nacho past totaal niet in het klooster waar hij dagelijks met veel liefde een gore prut voor zijn weeskinderen kookt.

Gelukkig heeft hij meer talent in de ring, waar hij anoniem optreedt. Niet alleen zijn kleurrijke maskers standaard bij de Mexicaanse worstelshowsport lucha libre, Nacho’s collega’s beschouwen worstelen als een zonde. En hij zou graag indruk maken op de devote Encarnación, een non met een nauwsluitende pij en uitstekende mascara.

De overrompelende onbeschaamdheid van Black, een fysieke acteur die uiteindelijk toch het meest doet met expressieve wenkbrauwen en grimmige blikken, is de drijvende kracht van dit curieuze verhaal dat kant noch wal raakt en van niks naar nergens gaat.

Schrijvers Jared en Jerusha Hess (’Napoleon Dynamite’) en Mike White (’Orange County’) lijken voor iedere scène wat slapstick en mallotigheden bij elkaar te hebben gesprokkeld zonder zich af te vragen waar het allemaal heen moet. Des te meer respect krijg je voor Jack Black die, met een vet rollend Spaans accent, zijn mollige lijf in een maillot hijst voor de zoveelste gênante worstelpartij. Hij verdient beter.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden