Cultuurfonds Theaterprijs voor Paul Koek

AMSTERDAM (ANP) - Muziek- en theatermaker Paul Koek krijgt de Prins Bernhard Cultuurfonds Theaterprijs 2009. Aan de prijs is een bedrag van 50.000 euro verbonden. Koek krijgt de onderscheiding uitgereikt op 4 november, maakte het Prins Bernhard Cultuurfonds woensdag bekend.

ANP

Volgens de jury is Koek al vanaf de jaren zeventig ,,een invloedrijke vernieuwer en bruggenbouwer tussen de werelden van muziek en theater''. Ook is hij altijd een gedreven docent en inspirator geweest voor nieuwe generaties jonge kunstenaars, aldus de jury. ,,Het oeuvre van slagwerker, componist, regisseur, docent, artistiek leider en performer Koek is indrukwekkend.''

Koek (1954) studeerde slagwerk en maakte deel uit van tal van ensembles, maar ging daarna de theaterwereld in. Hij was verbonden aan Toneelgroep De Appel en Theatergroep Hollandia. In 2005 ging hij zelfstandig verder met de Veenfabriek, een laboratorium en productieplaats voor muziektheater. Sinds 1991 doceert hij tevens Muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Van de prijs van 50.000 euro dient ten minste driekwart te worden besteed aan een of meer projecten op het werkterrein van de winnaar.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden