Buitenmens

Buitenmens

null Beeld Jorgen Caris
Beeld Jorgen Caris
Roos Menkhorst

Als het even kan trekken Karien van Assendelft (44) en haar vriend Benjamin Rowland (44) het bos in met hun zonen. Ze wonen in het centrum van Amsterdam. Zelf zijn ze dicht bij de natuur opgegroeid, dus weten ze hoe heerlijk het is om soms even in een bos te dartelen. Zomaar een flink eind wandelen is er alleen niet meer bij. Dat houden de kinderen nog geen uur vol.

Van Assendelft en haar vriend kennen inmiddels alle trucs. Het belangrijkste is dat je op zoek gaat naar iets wat de wandeling doet veranderen in een avontuur. Soms lopen ze achter de jongste – gewapend met kompas – richting het noorden, de andere week speuren ze naar zeldzame vogels en sporen van vossen.

Vanochtend staat een familiewandeling gepland langs het Kabouterpad in de bossen bij Baarn. Ze zijn met z’n negenen. Felix (9) en Tobias (6) lopen van kabouter naar kabouter, met een muts op en een knapzak op hun rug. Bij elk houten kabouterpaaltje staan ze stil en doen ze een opdracht: naar de vogels luisteren met je ogen dicht, of lopen met een takje of een blaadje balancerend op je hoofd. Zo kun je een wandeling maken zonder dat ze het doorhebben. “Nou ja, wandeling, het is een pad van anderhalve kilometer.”

We zitten al veel te vaak binnen dus Tijd gaat lekker naar buiten. Tips? tijdpost@trouw.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden