Zanger

Borsato: Aangifte duidelijke reactie op onderzoek tegen roddelkanalen

De zanger Marco Borsato.  Beeld ANP Kippa
De zanger Marco Borsato.Beeld ANP Kippa

Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat er aangifte is gedaan tegen zanger Marco Borsato wegens ‘onzedelijke betastingen’. De zanger noemt de aangifte ‘een duidelijke reactie op mijn aangevraagde onderzoek’.

Redactie Trouw

Eerder poogde Borsato juist een onderzoek in te stellen naar de bron van de geruchten die over hem rondgaan. Verschillende roddelkanalen op sociale media hebben de zanger de afgelopen tijd van grensoverschrijdend gedrag beschuldigd, tijdens een jaarlijkse barbecue die de zanger organiseerde voor de zangers en zangeressen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids. Bewijs daarvan werd niet gegeven.

Borsato bevestigt nu in een verklaring dat er aangifte tegen hem is gedaan. “De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen”, stelt de zanger in een verklaring die is verspreid door zijn advocaat Geert-Jan Knoops.

Het OM Midden-Nederland zegt de aangifte van de ‘onzedelijke betastingen’ in onderzoek te nemen. Vorige week verzocht Knoops het Openbaar Ministerie namens Borsato onderzoek te doen naar de bron van geruchten die over de zanger de ronde doen. Die zaak ligt bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland, aldus een woordvoerder van het OM Midden-Nederland.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden