RecensieBehind her Eyes

Behind Her Eyes: een verrassende Britse thrillerserie met minicursus astrale projectie

Simona Brown in Behind Her Eyes Beeld
Simona Brown in Behind Her EyesBeeld

Behind Her Eyes
Regisseur: Erik Richter Strand.
Met Simona Brown, Eve Hewson en Tom Bateman.
★★★★

Belinda van de Graaf

Het begint onschuldig in een Londense kroeg. Louise gooit per ongeluk het glas om van David. De twee raken aan de praat. Het klikt. Er wordt gezoend. Maar de volgende dag doet Louise, als secretaresse werkzaam in een praktijk voor psychiatrie, een ontnuchterende ontdekking: David is haar nieuwe baas, en hij is getrouwd met Adele, mooi en ongrijpbaar gespeeld door Eve Hewson, de 29-jarige Ierse dochter van U2-zanger Bono.

In de Britse miniserie Behind her Eyes, die bestaat uit zes afleveringen van in totaal vijf uur, raakt ‘single mom’ Louise door haar kennismaking met het uiterlijk perfecte koppel David en Adele verzeild in een web van leugens en geheimen. Louise, ontwapenend gespeeld door de 26-jarige Brits-Jamaicaanse ontdekking Simona Brown, begint zichzelf te verliezen in Davids liefde en Adele’s vriendschap die allebei verborgen moeten blijven. Wat is er aan de hand?

Tom Bateman en Eve Hewson in Behind Her Eyes Beeld
Tom Bateman en Eve Hewson in Behind Her Eyes

Nu zijn er wel meer thrillerseries in omloop met duistere geheimen en verboden liefdes. Maar Behind her Eyes, gemaakt door hetzelfde Britse productiehuis als The Crown, krijgt extra punten voor de stijlvolle vormgeving. Ook weet de Noorse regisseur Erik Richter Strand vakkundig bovennatuurlijke ervaringen in zijn bestsellerverfilming te weven. We begeven ons in de wereld van angstdromen en de vraag of en hoe je die kunt sturen. Ook krijgen we halverwege de serie een minicursus astrale projectie. Daarbij wordt uitgegaan van een buitenlichamelijke ervaring, een ziel die losstaat van het fysieke lichaam en door het universum kan reizen. Het is een beetje langgerekt allemaal, zoals wel vaker bij hedendaagse series, maar ook verrassend.

Te zien op Netflix

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden