recensie

Behaaglijke zwelgpop voor bij de thee

null Beeld RV
Beeld RV

POP
Angus & Julia Stone
Snow (PIAS)
**

Joris Belgers

Ooit waren broer en zus Stone uit elkaar gegroeid. Topproducer Rick Rubin moest er aan te pas komen om het Australische folkduo weer in één studio te krijgen, maar nog altijd schreven ze de nummers elk voor zich.

Pas dit vierde album, 'Snow', schreven en produceerden ze helemaal samen. De kracht van de twee is nog altijd hun chemie, hoe het zoetgevooisd-hijg-zingen van zus Julia mooi dat verveeld-ruwe-kraakje van broer Angus aanvult. Maar ook al zijn Angus & Julia Stone goed ín wat ze doen, wát ze doen is veel minder interessant.

Afwisseling ontbreekt volkomen op 'Snow', wellicht omdat hun schrijfstijlen zo mengen. Daarbij is deze overgeproduceerde hipsterfolk gewoon slappe muziek voor bij theereclames. Het is behaaglijke zwelgpop, dankzij een galmnevel die over de liedjes is gesmeerd, als het muzikale equivalent van het retrofiltertje dat vakantiekiekjes interessanter maakt dan ze in werkelijkheid zijn.

De liedjes zelf zijn niet scherp genoeg om door deze oppervlakkigheid heen te prikken, al die repetitieve motiefjes geeft dit generieke werk de slagkracht van een iPhone-wekker. Uitzonderingen? Zeker: het mooie 'Nothing Else' kruipt langzaam onderhuids. Verder is het zaak om zo snel mogelijk op 'snooze' te rammen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden