null Beeld

FilmrecensieUncharted

Als je je niet teveel aan leegte stoort, is ‘Uncharted’ een vermakelijke film met een razende vaart en hier en daar humor

Uncharted
Regie: Ruben Fleischer
Met Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas
★★

Ronald Rovers

Er is avontuur, er is een schatkaart, er is een eeuwenoude familie met een duister geheim en er is de slotscène met een cliffhanger naar het vervolg. Uncharted, gebaseerd op de blockbuster games van Playstation is volledig volgens het boekje opgezet. Inclusief twee kekke Hollywoodkopjes: die van Tom Holland en Mark Wahlberg.

Tom Holland speelt Nathan Drake, de jongste van twee broers die op de een of andere manier professioneel avonturier zijn geworden. Ze klungelen wat aan, maar landen altijd op hun twee benen. Laten we zeggen: Lara Croft minus de stijl en finesse.

Uncharted Beeld
Uncharted

Drake wordt benaderd door ene Victor Sullivan (Wahlberg) die beweert de locatie te weten van een van ’s wereld meest vermaarde maar verloren gewaande schatten. O, en hij weet waar Nathans eveneens verloren gewaande broer is. Na wat tegenstribbelen (volgens het boekje) doet Nathan mee, net als twee (ook volgens het boekje) mooie vrouwen die afwisselend de rol van vriend en vijand vervullen maar in essentie kanonnenvoer voor het script zijn.

Het maakt allemaal dat de film tamelijk leeg voelt, maar als je je daar niet te veel aan stoort is het een vermakelijke film met een razende vaart en hier en daar humor. Jammer dat Antonio Banderas (ook kanonnenvoer) zo’n kleine rol heeft: hij is de Kwaadaardige Europeaan, waarvan je er veel hebt in dit soort films. Gooi wat exotische locaties in de mix, waaronder eeuwenoude geheime deuren in moderne nachtclubs die niemand ooit opmerkte voordat Nathan langskwam, en je kunt op reis.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden