Suriname

Woonplaats Surinaamse president afgesloten na oproep tot geweld

De Surinaamse president Chan Santokhi. Beeld REUTERS
De Surinaamse president Chan Santokhi.Beeld REUTERS

De hoofdweg van Lelydorp, waar de Surinaamse president Chan Santokhi woont, is afgesloten na een oproep om “alles plat te branden”. Rondom de woning van Santokhi mogen uit veiligheidsoverwegingen geen auto’s komen.

Redactie Trouw

Lokale media berichten over een flyer die zondag via sociale media werd verspreid onder de noemer “weg met Chan”. Daarin wordt opgeroepen om maandag massaal naar Lelydorp af te zakken. “Weg met deze fucking regering”, staat op de de flyer, die melding maakt van bussen die vanuit alle districten naar Lelydorp rijden.

File

Lelydorp ligt een kleine 20 kilometer ten zuiden van Paramaribo. Doordat de hoofdweg, die de hoofdstad met het zuidelijker gelegen district Para en het verdere binnenland verbindt, is afgezet, is een enorme file ontstaan.

Het blijft daarmee onrustig in en rond Paramaribo, nadat vrijdag rellen waren uitgebroken. Demonstranten die boos zijn vanwege de slechte economische toestand van het land, bestormden toen het parlementsgebouw en plunderden winkels en tankstations. Meer dan honderd mensen werden aangehouden.

Lees ook:

VN-baas Guterres uit zorgen over protesten in Suriname, regering schaalt veiligheidsmaatregelen af

Gutteres benadrukt dat de vrijheid van meningsuiting en het houden van vreedzame bijeenkomsten fundamentele mensenrechten zijn die altijd moeten worden gerespecteerd.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden