Nieuws Mensenrechten

Wetsvoorstel VS verruimt religieuze vrijheid werkgevers, deur op een kier voor discriminatie

Foto ter illustratie. Beeld EPA

Een nieuw voorstel van het Amerikaanse ministerie van Werkgelegenheid zou voor bepaalde werkgevers met religieuze overtuigingen een vrijbrief zijn om te discrimineren en veroorzaakt onrust bij de burgerrechtenbeweging in de VS.

Het gaat om werkgevers die in opdracht van het ministerie projecten uitvoeren en daarvoor mensen inhuren. Tegenstanders van het voorstel zeggen dat de regel de deur wagenwijd openzet voor discriminatie van lhbti's, alleenstaande moeders, zwangere vrouwen zonder partner, atheïsten, en andere mensen waarvan de levensstijl en/of persoonlijke overtuigingen niet overeenstemmen met die van de werkgever.

Verwacht wordt dat de nieuwe regel donderdag formeel wordt gepubliceerd. De regering van Donald Trump wil voorschriften verduidelijken en maximale bescherming bieden aan werkgevers met religieuze overtuigingen. Bepaalde werkgevers, bijvoorbeeld in het onderwijs zouden op basis van hun eigen geloofsovertuigingen mensen kun aannemen en ontslaan. 

Volgens de religieuze organisaties hebben zij de bescherming nodig, omdat ze anders geen werk voor de overheid kunnen doen zonder tegen hun geloof in te gaan. “De regel die vandaag is voorgesteld, helpt de civiele rechten van religieuze werkgevers te beschermen”, verklaart minister van Werkgelegenheid, Patrick Pizzella.

Volgens de Human Rights Campaign (HRW), een organisatie die toeziet op onder meer de rechten van lhbti's, zal de wet ‘grote gaten slaan in de bestaande bescherming’ van homoseksuelen en andere seksuele minderheden. Een deel van de bestaande regelgeving die toeziet op het uitbannen van discriminatie, werd ingevoerd onder de voormalige president Barack Obama.

In afgelopen jaren hebben werkgevers en bedrijven meer rechten bevochten om hun religieuze overtuigingen te laten doorschemeren in hun bedrijfsvoering. Het Hooggerechtshof gaf vorig jaar een bakker gelijk die geen taart wilde maken voor een homoseksueel stel. Onder bepaalde omstandigheden kan een bedrijf ook weigeren om anticonceptie te bekostigen als onderdeel van een verzekeringspolis voor werknemers.

Het Hooggerechtshof buigt zich in oktober over de vraag of het discrimineren van lhbti’s op de werkvloer valt onder de Civil Rights Act van 1964, waarin is vastgelegd dat alle Amerikanen gelijk zijn en discriminatie op basis van onder meer geslacht, huidskleur en religie onwetmatig is. Volgens de regering-Trump valt discriminatie van lhbti's hier niet onder.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden