SITE Artikel Nieuws Typografie illustratie

Vluchtelingen

Twee vluchtelingen dood gevonden in overvol busje in Oostenrijk

SITE Artikel Nieuws Typografie illustratieBeeld Anita Huisman

De politie heeft dertig vluchtelingen gevonden in een klein busje in Oostenrijk, twee van hen waren al overleden, melden Oostenrijkse media.

De politie heeft bijna dertig vluchtelingen aangetroffen in een klein busje in Oostenrijk, twee van hen waren al overleden, melden Oostenrijkse media. De bestuurder en mogelijke mensensmokkelaar maakte zich uit de voeten.

De smokkelaar had de mensen vanuit Hongarije naar Oostenrijk gebracht. Net over de grens werd de bus door de politie aangehouden, omdat de agenten het verdacht vonden. De bestuurder sloeg direct op de vlucht. Volgens de Kronen Zeitung is de man mogelijk bewapend.

Toen de agenten het busje openden zagen ze de vluchtelingen die opgepropt in een erg kleine ruimte zaten. Het zouden voornamelijk mannen uit Syrië zijn.

In augustus 2015 was in de buurt een vrachtwagen met 71 gestikte vluchtelingen aangetroffen, onder wie drie kinderen en een baby. Ook zij waren via Hongarije het land binnengekomen.

Lees ook:

Vluchtelingen in tenten wilde Nederland nooit meer, waarom dreigt de geschiedenis zich dan toch te herhalen?

Opnieuw is het crisis in de asielopvang. Meer dan tweeduizend extra opvangplekken voor asielzoekers zijn er komende weken nodig, hield demissionair minister Ferd Grapperhaus (veiligheid en justitie) gemeenten maandagavond voor. Daarvan moeten er 800 heel snel komen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden