CPAC

Trump hint in toespraak naar presidentskandidatuur in 2024

Donald Trump na de toespraak op de CPAC in Dallas.  Beeld AP
Donald Trump na de toespraak op de CPAC in Dallas.Beeld AP

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in zijn toespraak op een conservatieve bijeenkomst gehint dat hij in 2024 weer president van de Verenigde Staten wil worden.

Redactie Trouw

"We moeten het mogelijk weer doen", zei Trump. Of hij zich daadwerkelijk kandidaat stelt, heeft hij nog niet bekendgemaakt.

Trump is op dit moment de populairste keuze om namens de Republikeinen een gooi te doen naar het presidentschap tijdens de verkiezingen in 2024, zo bleek uit een peiling op de Conservatieve Politieke Actie Conferentie (CPAC), in Dallas. De voormalige president is de eerste keuze van 69 procent van de aanwezigen. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, volgt met 24 procent van de stemmen. In een scenario waarin Trump zich niet verkiesbaar zou stellen, is DeSantis wel de overduidelijke keuze met 65 procent van de stemmen. In dat geval zou Trumps zoon Donald Trump Jr. de tweede keuze van de stemmers zijn.

De oud-president hield de slottoespraak op een conferentie van vooraanstaande Republikeinse conservatieven, de Conservatieve Politieke Actie Conferentie (CPAC), in Dallas. In zijn toespraak noemde Trump alle overwinningen die aanhangers van hem hebben geboekt bij voorverkiezingen in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in het Huis van Afgevaardigden later dit jaar. “Dit zal doorgaan tot we in november 2024 een niet te stoppen beweging hebben.”

Tijdens die tussentijdse stembusgang worden alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden, en 34 van de 100 zetels in de Senaat van de Verenigde Staten betwist.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden