Problemen

Regen in bosbrandgebied Australië leidt tot overstromingen

null Beeld
Redactie

Hevige regenval heeft in de Australische staat Queensland tot overstromingen geleid. De afgelopen dagen is er in een aantal regio's ruim 160 millimeter neerslag gevallen, dat is een kwart van de gemiddelde neerslag per jaar. Tot nu toe hebben de hulpdiensten zeven mensen moeten redden vanwege het snelstijgende water.

In Queensland woedden tot voor kort veel bosbranden. De hevige regen zorgt er nu voor dat het vuur verminderd wordt en minder makkelijk kan overslaan. De komende dagen is er nog meer regen voorspeld in Queensland.

De hevige regenval zorgt niet alleen voor blijdschap bij de brandweer, het maakt hun werk om de branden te blussen ook moeilijker. De Australische autoriteiten waarschuwden al eerder voor de hevige regenval. Wanneer de gebieden vol stromen met water kan het voor brandweerwagens moeilijk zijn de verschroeide gebieden te bereiken. Ook neemt de kans op overstromingen sterk toe, omdat de verbrande grond het water niet kan vasthouden.

Lees ook:
Australische brandweer blij met regen, toch problemen verwacht

De Australische autoriteiten waarschuwden voor de hevige regenbuien. De fikse regenbuien die momenteel in het zuidoosten van Australië vallen, zorgen voor blijdschap bij de brandweer in het gebied, maar kunnen op termijn ook tot problemen leiden.

Australië kampt met ongekend hevig vuurseizoen: ‘Klimaatverandering is geen abstract begrip meer’

De bosbranden in de regio Sydney waren nog nooit zo hevig als dit jaar. Het leven in de stad verandert nu de staat New South Wales kampt met een ongekend lang brandseizoen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden