SITE Artikel nieuws op wit typografie illustratie

Versoepeling

Quarantaineplicht Engeland vervalt voor gevaccineerden

SITE Artikel nieuws op wit typografie illustratieBeeld Anita Huisman
Redactie Trouw

Reizigers die vanuit de Europese Unie en de Verenigde Staten naar Engeland reizen en volledig gevaccineerd zijn, hoeven niet langer tien dagen in quarantaine na aankomst in het land, zo liet minister van transport Grant Shapps gisteren weten. De nieuwe regels zullen vanaf 2 augustus om vier uur ’s ochtends ingaan. Reizigers die van deze uitzondering gebruik willen maken moeten wel met een vaccin zijn ingeënt dat goedgekeurd is door de Amerikaanse of de Europese gezondheidsautoriteit.

Ook moeten deze reizigers zich voor het vertrek naar Engeland laten testen op het virus. Die test mag maximaal drie dagen oud zijn bij aankomst. Op de tweede dag van het verblijf moet er nogmaals een test worden afgelegd.

Deze afspraken voor deze tests moeten voor vertrek gemaakt zijn, en de reiziger moet deze ook zelf betalen.

Eerst verviel de strenge quarantaineplicht alleen voor reizigers die in het Verenigd Koninkrijk gevaccineerd waren en vanuit een ‘geel land’ naar Engeland reisden. Het VK heeft een zogeheten stoplichtsysteem voor reizen van en naar het buitenland. De meeste Europese landen en de VS staan momenteel op geel. Het besluit van de regering geldt momenteel alleen nog voor Engeland, de rest van het VK heeft nog geen verdere versoepelingen aangekondigd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden