Ontvoering

Opnieuw grote groep kinderen uit school in Nigeria ontvoerd

Nigeria wordt sinds april 2014, toen Boko Haram 276 meisjes ontvoerde uit hun kostschool in Chibok, geconfronteerd met een golf van ontvoeringen van studenten.  Beeld Hollandse Hoogte / EPA
Nigeria wordt sinds april 2014, toen Boko Haram 276 meisjes ontvoerde uit hun kostschool in Chibok, geconfronteerd met een golf van ontvoeringen van studenten.Beeld Hollandse Hoogte / EPA

Gewapende mannen hebben in Nigeria opnieuw een grote groep kinderen ontvoerd uit een school in het noorden van het land. Gevreesd wordt dat zo’n 200 leerlingen zijn meegenomen, verklaarde de politie zondag.

Volgens de politie vielen gewapende mannen op motorfietsen het plaatsje Tegina binnen, waarbij ze lukraak om zich heen schoten en een nog onbekend aantal kinderen uit de Salihu Tanko Islamiyya school meenamen. Een persoon zou daarbij om het leven zijn gekomen, zo meldt persbureau AP.

De politie kamt het gebied uit in de hoop de kinderen snel uit handen van hun ontvoerders te kunnen redden, aldus een politiewoordvoerder. In hetzelfde gebied werden in februari ook al 27 studenten ontvoerd. Een van hen kwam daarbij om het leven.

Losgeld

Nigeria wordt sinds april 2014, toen de jihadistische groepering Boko Haram 276 meisjes ontvoerde uit hun kostschool in Chibok, geconfronteerd met een golf van ontvoeringen van studenten. Ook criminele bendes zien dergelijke ontvoeringen inmiddels als een bron van inkomsten.

Een groep studenten van de Greenfield universiteit in Kaduna, in centraal Kenia, die op 20 april was ontvoerd, werd juist dit weekeinde weer vrijgelaten. Volgens de ouders van de vrijgelaten studenten zou de regering losgeld hebben betaald, nadat vijf gijzelaars om het leven waren gebracht, maar de autoriteiten weigerden daarover ieder commentaar.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden