Discriminatiewetgeving

Nieuwe onthullingen wakkeren discussie over racisme in het Britse koningshuis verder aan

Queen Elizabeth in 1968, handen schuddend met Danny Kaye. Beeld Public Domain
Queen Elizabeth in 1968, handen schuddend met Danny Kaye.Beeld Public Domain

Nieuw ontdekte documenten geven nieuwe brandstof aan de discussie over het Britse koningshuis en racisme.

Toen Britse politici in de jaren zestig anti-discriminatiewetgeving opstelden, bedong Buckingham Palace een uitzondering. De financieel manager van de Britse koningin Elizabeth trad in 1968 in onderhandeling met de regering over de wetsvoorstellen, en merkte daarbij op dat het ‘geen gebruik was om gekleurde immigranten of buitenlanders aan te nemen’ als ondersteunend personeel. Als huishoudelijk personeel waren ze wel welkom.

De besprekingen tussen Buckingham Palace en regering over de nieuwe wetgeving staan beschreven in een document dat destijds opgesteld werd door een ambtenaar van het ministerie van binnenlandse zaken. De Britse krant The Guardian stuitte erop bij een grootschalig archiefonderzoek naar de beïnvloeding van de politiek door het Britse koningshuis.

“Ze waren vooral bang", zo vatte de ambtenaar de koninklijke bezwaren samen, “dat de voorgestelde wetgeving, als die ook betrekking zou hebben op de huishouding van de Koningin, het voor het eerst mogelijk zou maken om dat huishouden juridisch te bekritiseren.”

Uitzonderingspositie is nog altijd van kracht

Uiteindelijk werden in de jaren zeventig inderdaad enkele discriminatiewetten aangenomen, die het werkgevers en huurbazen verboden om te discrimineren op basis van sekse en huidskleur. Er werd ook een geschillencommissie ingesteld, die onderzoek kon doen naar klachten. Maar die geschillencommissie heeft tot op de dag van vandaag niets te zeggen over klachten die over Buckingham Palace binnenkomen. Ook toen de wetten in 2010 gemoderniseerd werden, bleef de uitzonderingspositie bestaan.

De uitzonderingspositie was op zich bekend, maar zo vaag verwoord dat ze altijd een beetje onder de radar is gebleven. Dat er in de onderhandelingen over de wet expliciet is besproken dat Buckingham Palace geen gekleurd personeel in verantwoordelijke functies wilde, is wel nieuw.

De onthullingen komen in een periode dat er al veel kritiek is op de omgang van de Britse koninklijke familie met racisme. In een interview in maart onthulde Meghan Markle, dochter van een witte vader en een zwarte moeder en vrouw van prins Harry, dat een lid van de koninklijke familie bezorgd had geïnformeerd naar de te verwachten huidskleur van de baby waar ze op dat moment zwanger van was.

Een woordvoerder van Buckingham Palace liet in een reactie weten dat de koninklijke familie zich aan alle beschikkingen in de relevante wetten houdt, en dat alle klachten volgens heldere criteria worden behandeld, maar wilde niet ingaan op de vraag of de koningin ook juridisch gebonden is aan de wet.

Lees ook:

De Britse royals zijn racistisch, maar zien dat zelf niet

Volgens het uitgetreden Britse prinsenpaar Harry en Meghan is de Britse koninklijke familie racistisch. De royals ontkennen, maar het is de vraag of dat terecht is.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden