Britse Koningshuis

Koning Charles geeft huis van prins Harry aan Andrew

Prins Harry Beeld VTM
Prins HarryBeeld VTM
Redactie Trouw

Koning Charles heeft de sleutels van Frogmore Cottage, het huis van prins Harry, aan prins Andrew aangeboden. Een Amerikaanse organisatie van Harry en zijn vrouw Meghan, Archewell, heeft bevestigd dat het paar is gevraagd het huis te verlaten. Het koppel heeft dan geen residentie meer in het Verenigd Koninkrijk, melden Britse media.

De laatste spullen van Harry en Meghan worden binnenkort naar Californië verscheept, waar het stel nu woont. Frogmore Cottage staat in Windsor en is onderdeel van het landgoed van koning Charles.

Het was de eerste woning van Harry en Meghan. Zij kregen het vlak na hun bruiloft in 2018 van wijlen koningin Elizabeth. Toen het stel zo'n twee jaar later naar Californië verhuisde, hielden Harry en Meghan de cottage wel aan als hun Britse verblijf.

Het paar is zelden meer in het Verenigd Koninkrijk te vinden en daarom zou koning Charles besloten hebben de woning aan zijn jongere broer Andrew te geven. Die zou binnenkort zijn huidige woning, de luxueuze Royal Lodge, uit moeten omdat Charles de toelages van Andrew zou willen beperken. Daardoor zou de Royal Lodge, tot groot ongenoegen van Andrew, te duur voor hem worden.

Lees ook:
Een vorstelijke misrekening, deze autobiografie

Niemand zal het met de prins oneens zijn dat die hitsige, haatdragende, racistische Britse tabloids een mediacode kunnen gebruiken, maar bij de zoveelste verontwaardiging over leugens in de media, denk je net als ‘Willy’ en ‘pa’: laat gaan Harry.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden