Jack Daniels

Inwoners Tennessee belaagd door whiskey-schimmel

De schimmel die Lincoln County plaagt, zou ontstaan door de alcoholwalmen die vrijkomen tijdens het rijpingsproces van whiskey.  Beeld Shutterstock
De schimmel die Lincoln County plaagt, zou ontstaan door de alcoholwalmen die vrijkomen tijdens het rijpingsproces van whiskey.Beeld Shutterstock

In Lincoln County is een zwarte laag schimmel neergedaald. Inwoners wijzen de whiskey-pakhuizen van Jack Daniels aan als schuldig.

Isabel Bolle

Het is de trots van Tennessee: Jack Daniels. Maar niet iedereen in de Amerikaanse staat is even verheugd met het whiskeymerk. Inwoners van Lincoln County klagen dat ze al maandenlang geterroriseerd worden door een allesverwoestende whiskey-schimmel, veroorzaakt door de alcoholdampen die aan komen waaien vanuit de pakhuizen waar Jack Daniels whiskey opslaat om te rijpen.

De donkere schimmelkorst bedekt van alles in de omgeving, zoals huizen, auto’s en bomen. Zelfs vogelhuisjes blijven niet gespaard. Een van de inwoners zegt al duizenden dollars kwijt te zijn aan de huur van een hogedrukspuit waarmee ze de schimmel te lijf gaat.

De gedupeerden roepen Jack Daniels nu op luchtfilters te installeren in de pakhuizen, om de verspreiding van de schimmel tegen te gaan. Maar het hoofd van de facilitaire dienst van de drankgigant zegt daar niets van te willen weten - de filters zouden volgens hem de smaak van de whiskey verpesten.

Lees ook:

Deze Amerikaanse brouwer wil lokale ecosysteem redden met whiskey

Wat doe je als een diersoort je hele ecosysteem verstoort? In New Hampshire weten ze het wel: ze maken er whiskey van.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden