Inmiddels tien mensen gered dankzij Nederlandse hondenteams

2023-02-10 15:00:31 DE RIPS - Esther van Neerbos en twee zoekhonden van Signi Zoekhonden in De Rips. Het zoekteam is met vijf vrijwilligers en vijf zoekhonden naar Turkije gereisd om slachtoffers te zoeken na de twee zware aardbevingen. Beeld ANP
2023-02-10 15:00:31 DE RIPS - Esther van Neerbos en twee zoekhonden van Signi Zoekhonden in De Rips. Het zoekteam is met vijf vrijwilligers en vijf zoekhonden naar Turkije gereisd om slachtoffers te zoeken na de twee zware aardbevingen.Beeld ANP

Tien mensen zijn inmiddels op basis van aanwijzingen van Nederlandse reddingshondenteams levend onder het puin vandaan gehaald in het Turkse rampgebied, meldt reddingshondenteam RHWW zaterdag. Eerder op de dag was er sprake van zeven geredde mensen, maar zaterdagavond deed het team melding van nog eens drie geredde personen.

ANP

Volgens RHWW zijn er in 47 gevallen reddingspogingen op gang gekomen als gevolg van “een verwijzing” van honden. Vijf lichamen zijn geborgen dankzij de Nederlandse reddingshonden.

Teams van Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SRO) zijn inmiddels onderweg naar Nederland en komen naar verwachting om 21.15 uur aan op Schiphol. “We verwachten een ingetogen sfeer: deelnemers zijn blij met hun bijdrage voor betrokken families, maar ook aangeslagen door al het leed in Turkije”, meldde RHWW eerder al op Twitter.

Lees meer:

Honden kunnen bijna alles beter dan u en ik

Het reukorgaan van honden is soms een beetje irritant, maar gelukkig ook een instrument dat wij bij gebrek aan veel menselijke snuffelcapaciteit voor diverse doeleinden kunnen inzetten, schrijft Jelle Reumer.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden