Loonkloof

EU-wetgeving moet einde maken aan loondiscriminatie in bedrijven

Eurocommissaris Vera Jourova voor waarden en transparantie tijdens een debat in het Europees Parlement in Brussel. Beeld EPA
Eurocommissaris Vera Jourova voor waarden en transparantie tijdens een debat in het Europees Parlement in Brussel.Beeld EPA

Een nieuwe Europese richtlijn moet een einde maken aan loondiscriminatie tussen werknemers die in een bedrijf hetzelfde werk doen.

In een voorstel van de Europese Commissie worden grotere werkgevers verplicht looninformatie jaarlijks te publiceren en mogen ze sollicitanten niet meer naar vorige salarissen vragen. Werknemers krijgen meer mogelijkheden om vermeende loonongelijkheid aan te vechten en hun gemiste inkomsten terug te vorderen.

Het wetsvoorstel dat loonongelijkheid moet bestrijden bestaat uit twee delen: maatregelen om de lonen in een bedrijf transparant te maken en maatregelen waarmee werknemers discriminatie kunnen aanvechten. Sollicitanten moeten voor het sollicitatiegesprek al te horen krijgen wat hun startniveau en loonvooruitzichten zijn. Werknemers krijgen het recht op informatie over de hoogte van hun loon ten opzichte van het gemiddelde voor hetzelfde werk en uitgesplitst naar man en vrouw.

Boetes voor bedrijven

Het is de werkgever die voortaan moet bewijzen dat er geen discriminatie in het spel is als een werknemer minder verdient dan een collega die hetzelfde werk doet. Brussel wil dat de EU-lidstaten bovendien boetes opleggen aan bedrijven die zich niet aan gelijke beloning houden.

Vicevoorzitter Vera Jourova vindt het ‘de hoogste tijd’ dat ervoor wordt gezorgd dat zowel mannen als vrouwen hun rechten kunnen opeisen. “Werkzoekenden en werknemers moeten de wettelijke instrumenten krijgen om een eerlijk salaris te vragen en te weten wat hun rechten zijn en die te claimen. Daarom moeten werkgevers transparanter zijn over hun beloningsbeleid. Geen dubbele standaarden meer, en geen smoesjes.”

Europarlementariër Agnes Jongerius (PvdA): “Het stigma moet doorbroken worden. Praten over wat jij en wat je collega verdient, zou niet iets gênants moeten zijn. Dit Europese wetsvoorstel is daarbij een enorme steun in de rug.” Vakbond FNV is ook zeer content met het wetsvoorstel. Tuur Elzinga, vicevoorzitter van de FNV: “Hierdoor staan vrouwen veel sterker om ongelijke beloning aan te pakken. En dat is hard nodig, want zonder ingrijpen is de Europese loonkloof pas in de 22ste eeuw gedicht.” (ANP)

Lees ook:

Nederlandse banken koesteren hun glazen plafond

In bestuurskamers van Nederlandse banken zitten te weinig vrouwen. En de loonkloof is er onveranderd groot.

Interview met Linda Scott: Bijna geen enkele Nederlandse vrouw bezit land. Hoe raar is dat?

Vrouwen zijn goed voor de helft van de wereldeconomie. Hoog tijd dat ze hun economische rechten opeisen, zegt de Amerikaanse wetenschapper Linda Scott in haar boek De XX-economie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden