Twitterruzie

Een flinke schep kritiek van Ben & Jerry's voor de Britse overheid

Priti Patel Beeld AP
Priti PatelBeeld AP

De Britse regering is in een twitterruzie beland met ijsfabrikant Ben & Jerry’s.

Het bedrijf, onderdeel van Unilever, uitte kritiek op de manier waarop minister van binnenlandse zaken Priti Patel op sociale media sprak over migratie naar het Verenigd Koninkrijk. Tot onvrede van Patel en andere conservatieve politici.

De ruzie volgde op een serie twitterberichten van de Britse minister van binnenlandse zaken Priti Patel. Zij noemde daarin het aantal illegale grensoversteken via zee vanuit de EU naar het Verenigd Koninkrijk “schrikbarend en onacceptabel hoog”, en deelde haar plannen om migratie via zee terug te dringen.

Reden voor Ben & Jerry’s om de minister aan te spreken op haar strenge woorden. In meerdere tweets bekritiseerde het bedrijf de visie van de conservatieve minister. Zo schreef Ben & Jerry’s onder meer: “Mensen kunnen niet illegaal zijn. In het vluchtelingenverdrag van 1951 is vastgelegd dat het ‘illegaal’ oversteken van een grens geen invloed mag hebben op je asielaanvraag.”

Het bedrijf oogstte online lof voor de kritische tweets, maar werd ook van repliek gediend. Onder meer door de conservatieve politicus James Cleverly, die op twitter schreef “Mag ik alsjeblieft een grote bol statistisch onnauwkeurige deugdsignalering bij mijn veel te dure ijs?”

Lees ook:

Als de nieuwe Britse immigratieregels ingaan, is het ‘bye bye’ voor de Poolse loodgieter

De Britse regering stelt vanaf volgend jaar strenge immigratie-eisen. Werkgevers in de landbouw, horeca en zorg voorzien grote problemen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden