Groot-Brittannië

Echtgenote Meghan van Britse prins Harry had miskraam in juli

Meghan, de echtgenote van de Britse prins Harry in maart. Beeld AP
Meghan, de echtgenote van de Britse prins Harry in maart.Beeld AP

Meghan, de echtgenote van de Britse prins Harry, heeft in juli een miskraam gehad. Ze maakte dat wereldkundig in een opiniestuk in de Amerikaanse krant The New York Times.

Ze had de miskraam toen ze voor haar zoontje Archie zorgde, vertelt ze in dat stuk. “Ik wist dat toen ik mijn eerstgeboren kind in mijn armen klemde, dat ik de tweede aan het verliezen was”, aldus Meghan.

Het gaat om uitzonderlijk persoonlijke ontboezemingen door een lid van de Britse koninklijke familie. In het stuk beschrijft ze het verdriet dat zij en haar man ervoeren, maar dat praten over een miskraam taboe is. “Het verliezen van een kind betekent het dragen van een bijna ondraaglijk verdriet, dat door velen wordt ervaren maar waarover weinigen spreken.”

Verder vat Meghan in het artikel het jaar 2020 samen, dat volgens haar pijn en verlies heeft gebracht. Ze stelt vast dat de maatschappij verdeeld is. “Door die polarisatie, in combinatie met het sociale isolement dat nodig is om deze pandemie te bestrijden, voelen we ons eenzamer dan ooit.” Ook herinnert ze aan de dood van Breonna Taylor en George Floyd, twee zwarte Amerikanen die om het leven kwamen door toedoen van de politie.

Voor het koppel was 2020 een jaar vol veranderingen. De hertog en hertogin kondigden in januari aan een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Ze maken geen gebruik meer van hun koninklijke titels en vertegenwoordigen koningin Elizabeth niet langer bij officiële koninklijke verplichtingen. Ook verhuisde het stel naar de Verenigde Staten, het geboorteland van Meghan.

Lees ook:
Harry en Meghan zijn hoogheid af: het was alles of niets

Na dagen van gesprekken in Buckingham Palace werd duidelijk wat de uitkomst is van prins Harry en zijn vrouw Meghans wens om iets meer afstand te nemen van de koninklijke toestand. Dat kan niet, ze liggen eruit.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden