Japan

Duurste ijs ter wereld: 5890 euro per bolletje

Byakuya Beeld Cellato (via Google)
ByakuyaBeeld Cellato (via Google)

Een bolletje ijs voor duizenden euro’s? Waarom niet, dacht een Japans ijsbedrijf.

Isabel Bolle

Goed nieuws voor alle big spenders die niet meer weten wat ze moeten doen met hun geld. Een ijsbedrijf in Japan heeft het antwoord. Het heeft een nieuwe smaak ontwikkeld, met de naam byakuya (witte nacht), dat nu voor zo’n 5890 euro per bolletje wordt verkocht. Hiermee is het volgens het Guinness Book of Records officieel het duurste ijs ter wereld.

Of het ook lekker smaakt, is de vraag. Met ingrediënten als witte truffel, parmezaanse kaas en sake kasu (een bijproduct van sake), afgetopt met een beetje bladgoud, zal het de doorsnee stracciatella-liefhebber waarschijnlijk niet behagen.

De makers adviseren, voor wie echt wil uitpakken, het ijs te combineren met een glas sake of een Franse witte wijn. En ze hebben ook gedacht aan liefhebbers die geen zin hebben in een jetlag: zij kunnen een bolletje, via een bevroren transport, aan de deur laten bezorgen.

Lees ook:

Japanner vindt toevallig ijsje uit dat nauwelijks smelt

Lekker, zo’n ijsje in de zomer. Maar jammer dat het ijs zo snel smelt, zeker voor de langzame genieters. Een Japanse ijsmaker heeft daar iets op gevonden: ijsjes die niet smelten, of in ieder geval heel traag.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden