Laurene Powell Jobs

De weduwe van Steve Jobs steekt Apple-miljarden in het klimaat

Laurene Powell Jobs. Beeld Reuters
Laurene Powell Jobs.Beeld Reuters

Laurene Powell Jobs, de weduwe van Apple-oprichter Steve Jobs, steekt 3,5 miljard dollar (ruim 3 miljard euro) in gemeenschappen die worden geraakt door klimaatverandering.

Redactie Trouw

De Waverley Street Foundation gaat de komende tien jaar geld uitgeven aan oplossingen voor transport, woningen, voedselveiligheid en gezondheidszorg, die onder druk staan door klimaatverandering. De stichting is in 2016 opgericht door Powell Jobs. De medeoprichter en topman van het Amerikaanse elektronicabedrijf overleed tien jaar geleden aan alvleesklierkanker.

Steve Jobs stonds destijds te boek als een van de best verdienende directeuren in de VS. Door zijn erfenis kreeg Powell Jobs een vermogen van naar schatting 20 miljard dollar. Behalve de Waverley Street Foundation heeft ze ook een organisatie die actief is op het gebied van onderwijs, immigratie en sociale rechtvaardigheid, genaamd Emerson Collective. Een woordvoerder hiervan maakte de investering in het opvangen van gevolgen van klimaatverandering dinsdag bekend.

De 57-jarige weduwe heeft al een reputatie als filantroop opgebouwd. In een interview met The New York Times vertelde ze vorig jaar dat Steve Jobs en zij nooit de bedoeling hadden om een fortuin op te bouwen waar alleen hun drie kinderen van zouden profiteren. Ze wil het geld uitgeven “op een manier die individuen en gemeenschappen op een duurzame manier verder brengt”, vertelde ze de krant.

Lees ook:

Rijke landen laten arme landen stikken in klimaatproblemen

Rijke landen komen hun toezeggingen niet na om arme landen te helpen met klimaatfinanciering. Er ontstaat zo een tekort van 75 miljard dollar, blijkt uit een analyse die Oxfam Novib maandag presenteert.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden