BinnenlandTom Poes

Zwaar verslavende dubbeldrop, binnenkort te koop in Rommeldam

In Groenlo komt een themapark rond de wereld van Tom Poes en heer Bommel. De familie en uitgever van de legendarische strip heeft hierover een akkoord gesloten met vakantiepark Marveld in Groenlo. Het pretpark Bommelwereld verrijst in een hal van 10.000 vierkante meter ten noorden van het park. 
 Beeld ANP
In Groenlo komt een themapark rond de wereld van Tom Poes en heer Bommel. De familie en uitgever van de legendarische strip heeft hierover een akkoord gesloten met vakantiepark Marveld in Groenlo. Het pretpark Bommelwereld verrijst in een hal van 10.000 vierkante meter ten noorden van het park.Beeld ANP

Nederland krijgt een nieuw dorp, als het aan ondernemer Edwin Bomers ligt. Het komt te liggen in de Achterhoek, op het terrein van zijn luxe vakantiepark bij Groenlo, en het heet Rommeldam. De belangrijkste blikvanger wordt een twaalfde-eeuws kasteel, genaamd Bommelstein.

Iris Pronk

Bij fans van stripauteur Marten Toonder rinkelt nu vast een bel. Want het dorpje bestaat allang, op papier, als decor voor de avonturen van stripfiguur Tom Poes. Zijn deftige en markante vriend Olivier B. Bommel, steevast gekleed in een geel geruit jasje, is de kasteelheer van Bommelstein.

Ondernemer Bomers koos dit beroemde stripduo als nieuw gezicht voor zijn recreatiepark. Zijn plan is ambitieus: de Bommelwereld wordt gecreëerd in een hal van zo‘n 9000 vierkante meter. Dat zijn drie grote tennishallen tegen elkaar aangeplakt. Geld speelt geen rol, kennelijk.

De gemeente Oost-Gelre is enthousiast, en ook de Toonder Compagnie is erg blij. “Als iemand zegt: ik wil miljoenen investeren in een Tom Poes-themapark, dan kunnen wij niet anders dan enthousiast zijn”, zegt Willem Feltkamp, die namens de compagnie waakt over de nalatenschap van Toonder.

Het toekomstige pretpark mikt nadrukkelijk ook op een jong publiek en dat spreekt Feltkamp aan. “Er is een vaste kern liefhebbers, maar die hebben inmiddels grijs en wit haar.” Terwijl de magische, sprookjesachtige Bommelwereld ook veel aantrekkelijke elementen heeft voor jeugdige Harry Potter-fans.

Zo kan de tijdmachine van professor Sickbock een spannende attractie worden volgens Feltkamp, die meedenkt over de attracties. Het nevelmoeras met z'n rookgordijnen en spookachtige boomwortels leent zich goed voor spannende boottochtjes. Uiteraard is de zwaar verslavende dubbeldrop van tovenaar Hocus P. Pas straks te koop. En hoe leuk is het om zelf eens rond te lopen in het laboratorium van professor Zbygniew Prlwytzkofsky?

Lees ook:

Marten Toonder debuteert postuum met detectiveverhaal

De kapitein slaapt gewoonlijk uitstekend, maar ligt die nacht te woelen op zijn brits. Hij heeft het gevoel ‘dat ons iets dreigends boven het hoofd hangt’. En jawel hoor, daar klinkt een knal, het geluid van een pistoolschot. Het komt uit de hut naast de zijne.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden