Mishandeling

Zeven aanhoudingen na tv-programma over politiehondenvereniging

null Beeld
ANP

De politie heeft maandagochtend zeven personen aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. Dat gebeurde vanwege de uitzending van Undercover in Nederland van Alberto Stegeman op 19 maart. Daarin werden beelden getoond van ernstige mishandelingen van honden op drie locaties van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV).

In het tv-programma van SBS6 was te zien dat honden werden mishandeld. Zo werd een stroombalk gebruikt bij het africhten.
De politie meldt dat bij de aanhoudingen maandag vier honden in beslag zijn genomen en dat ook prikkettingen en andere verboden voorwerpen zoals stroomattributen werden aangetroffen.

De politie had eerder al aangegeven geen zaken meer te doen met de africhters die op de "schokkende" beelden te zien zijn waarvan de identiteit bekend is. Als bekend is dat een africhter dieren mishandelt, dan zal de politie bij deze africhter geen honden meer afnemen, herhaalt de politie maandag nog eens. De vereniging is geen onderdeel is van de politieorganisatie.

De aangehouden personen wonen in de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Elburg. Ze worden over hun aandeel gehoord, waarna een dossier wordt opgemaakt. Het dossier wordt verzonden naar het OM voor de verdere strafrechtelijke afhandeling.

De in beslag genomen honden zijn ondergebracht in een passende opvanglocatie.
Het hoofdbestuur van de KNPV zei direct na uitzending de erkenning van een aantal verenigingen te hebben ingetrokken na het zien van de beelden en aangifte te doen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden