null

Voetbal

Voorzitter politievakbond ACP: Politiestaking Feyenoord-Ajax is van de baan

De politie voert geen actie tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax vanmiddag in Rotterdam, nu het kabinet heeft toegezegd de cao-onderhandelingen voort te zetten.

Daarmee is er geen reden meer voor een staking, zegt voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp. De politie wilde het werk neerleggen rond de voetbalwedstrijd Feyenoord - Ajax die om 14.30 uur begint. De gemeente Rotterdam spande een kortgeding aan om dat te voorkomen. Tijdens de zitting kwam de handreiking aan de vakbonden.

Zaterdag werd bekend dat de politiebonden hun achterban hebben voorgesteld om zondag vlak voor en tijdens de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax het werk tijdelijk neer te leggen. Veel agenten “zijn het zat”, zei ACP-voorzitter Van de Kamp zaterdag. Hij verwees naar het geweld tegen politiemensen in Barneveld en Rotterdam van die dag.

In Barneveld draaide een demonstratie tegen het coronabeleid van de overheid uit op gewelddadigheden. Agenten werden onder meer bekogeld met stenen. Hetzelfde gebeurde eerder op de dag bij het trainingscomplex van Feyenoord, waar een groep supporters zich tegen de politie keerde.

Agenten ervaren veel onvrede omdat zij “in de frontlinie” staan en zich onvoldoende gewaardeerd voelen. De politiebonden liggen met de overheid in de clinch over een nieuwe cao voor de politie. Ook het feit dat de meeste politiemensen nog niet zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, draagt bij aan de frustratie.

Lees ook:

Met nieuwe ontploffing neemt de spanning tussen Ajax- en Feyenoordaanhang toe

Opnieuw is een café dat een link heeft met voetbalsupporters het doelwit geworden van een ontploffing. Vrijdagavond was het de beurt aan café Vak West, in Amsterdam West. Deze ontploffing past in een serie die te maken lijkt te hebben met oplopende spanningen tussen aanhangers van Ajax en Feyenoord.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden