Mark Calon

Voorzitter LTO stapt op wegens gebrek aan draagvlak onder boeren

De voorzitter van boeren- en tuindersorganisatie LTO, Marc Calon, legt zijn werkzaamheden per direct neer. 

Hij constateert dat er bij delen van de achterban onvoldoende draagvlak is voor zijn voorzitterschap. Eind dit jaar stapt hij definitief op na het verlopen van zijn termijn. ‘In goed overleg is de gezamenlijke conclusie getrokken dat Calon op het einde van het jaar geen nieuwe termijn aangaat en hij het voor de vereniging beter vindt zijn werkzaamheden met ingang van vandaag neer te leggen', is te lezen in de persverklaring. Calon zegt in die verklaring afscheid te nemen met pijn in het hart. “ Ik heb me de afgelopen 3,5 jaar vol passie ingezet voor de belangen van boeren en tuinders. Helaas moet ik constateren dat er bij een deel van de achterban onvoldoende draagvlak is.” 

LTO stapte eerder dit jaar uit het samenwerkingsverband Landbouw Collectief, dat actie voert rond het stikstofdossier. Tussen LTO en andere aangesloten organisaties waren grote meningsverschillen over de belangenbehartiging voor boeren.

Lees ook:

Uit het opinieonderzoek De Staat van de Boer van Trouw bleek al dat het draagvlak voor de LTO onder (met name jonge) boeren afbrokkelt. Lees hier meer over De Staat van de Boer.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden