Grensoverschrijdend gedrag

Voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP legt functie neer om gezondheid

null Beeld ANP
Beeld ANP

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP legt om gezondheidsredenen zijn voorzitterschap neer. De ACP meldt dat de afgelopen periode geestelijk en lichamelijk een grote wissel op Van de Kamp heeft getrokken.

Redactie Trouw

Van de Kamp legde half februari zijn werkzaamheden neer na twee anonieme meldingen over vermeend grensoverschrijdend gedrag. In maart hervatte hij zijn werk als voorzitter van de ACP. Uit onderzoek was niet gebleken dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Het bondsbestuur bood hem excuses aan.

“Wij realiseren ons dat dit proces anders had moeten verlopen”, constateerde het bondsbestuur destijds in een persbericht. Het bestuur zei toen al dat de zaak zwaar was geweest voor ‘diverse betrokkenen’. Daarmee doelden de bestuurders niet alleen op de anonieme melders, maar ook “de voorzitter en zijn gezin, de werkorganisatie, de vrijwilligers en leden.”

Hoewel Van de Kamp dus door kon als bestuurder, heeft hij omwille van zijn gezondheid nu zelf besloten zijn functie neer te leggen. Volgens de ACP speelde zijn gezondheid hem al langer parten. ‘Afhankelijk van zijn herstel blijft hij vanuit een andere rol betrokken bij de ACP en gelieerde organisaties’, schrijft de politiebond in een verklaring.

Van de Kamp is al sinds de jaren negentig betrokken bij politievakbond ACP. Eerst als vrijwilliger, later werd hij ook beleidsmedewerker. In 2004 werd hij door de leden verkozen tot voorzitter van de politiebond.

Lees ook:

Voorzitter politievakbond hervat werk na onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

Gerrit van de Kamp kan zijn werk als voorzitter van politievakbond ACP hervatten. De bond meldt woensdag dat uit onderzoek niet is gebleken dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Het bondsbestuur biedt hem excuses aan.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden