Zwarte zaterdag

Veel vertraging op de Franse vakantieroutes

null Beeld ANP/Werry Crone
Beeld ANP/Werry Crone

De vertragingen op de vakantieroutes in Frankrijk beginnen zaterdagochtend - op Zwarte Zaterdag - al flink op te lopen, meldt de ANWB. Die vertragingen kunnen oplopen tot een paar uur.

Redactie Trouw

In Frankrijk is het Zwarte Zaterdag. Het is er vooral heel druk op de Autoroute du Soleil. Ook moeten vakantiegangers rekenen op extra reistijd op de A10 van Parijs naar Bordeaux, en op de A75 tussen Parijs en Clermont-Ferrand.

Het is op deze Zwarte Zaterdag niet alleen heel druk door vakantiegangers, maar ook door terugkomers. Ook Duitsland rekent op files, omdat in een aantal deelstaten vrijdag de zomervakantie is begonnen, terwijl die in andere regio’s juist voorbij is. Verder gaan meer mensen vanwege corona bij voorkeur met de auto op pad.

In Italië is de route vanuit Oostenrijk via de A22 erg druk. In Duitsland is veel vertraging op de route Würzburg-Neurenberg-München-Salzburg. Grootste knelpunt in Oostenrijk is de Tauner Autobahn van Salzburg naar Villach, maar ook de Fernpasroute levert vertraging op.

Vrijdag was het ook al behoorlijk vol op de Europese wegen. In Frankrijk stond ruim 1000 kilometer file op de snelwegen. De ANWB heeft de indruk dat veel vakantiegangers vrijdag al zijn vertrokken naar de buitenlandse bestemming om de ergste drukte op Zwarte Zaterdag voor te zijn. Ook de Franse verkeersdienst had al geadviseerd om niet zaterdag, maar zondag pas de weg op te gaan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden