Veel middelbare scholen gaan vandaag nog niet open

null Beeld

Middelbare scholen mogen vanaf vandaag hun deuren weer openen, maar veel scholen houden de deur nog liever op een kier.

Dat blijkt uit een rondgang door nieuwssite Nu.nl langs scholengemeenschappen in het land. Sommige scholenkoepels betwijfelen zelfs of zij voor 7 juni (de datum waarop zij verplicht volledig open moeten) klaar zijn met de noodzakelijke voorbereidingen.

De volledige heropening van de middelbare scholen werd vorige week aangekondigd. Demissionair onderwijsminister Arie Slob acht de heropening verantwoord, vanwege de dalende coronacijfers.

Leerlingen en leraren zouden wel twee keer per week een coronazelftest moeten doen om virusverspreiding tegen te gaan. Alle scholen hebben daarvoor van het ministerie zelftests ontvangen.

De directies van veel scholengemeenschappen zeggen dat zij geen kans zien om in een week tijd het zelftesten te organiseren én de lesroosters en klaslokalen op orde te krijgen. Nu krijgen de meeste scholieren nog maar een paar dagen per week fysiek les.

Scholenkoepel Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) stelt dat het gros van zijn 23 scholen niet voor 7 juni opengaat. Ook Nuovo, met vijftien scholen in Utrecht, zegt dat vandaag hooguit één school de deuren opent. En ook in het noorden van het land heerst onzekerheid heerst over de heropening per vandaag. T

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden