Openbaar vervoer

Vanavond minder treinen door personeelstekort, NS zet geen vervangend vervoer in

Late reizigers kunnen zaterdagavond in de problemen komen omdat er geen vervangend vervoer is geregeld. Beeld ANP
Late reizigers kunnen zaterdagavond in de problemen komen omdat er geen vervangend vervoer is geregeld.Beeld ANP

Op verschillende trajecten rijden dit weekend opnieuw minder of zelfs geen treinen vanwege personeelstekorten bij de NS en ProRail. Er is geen vervangend vervoer geregeld voor late reizigers.

Stefan Keukenkamp

Als gevolg van een tekort aan verkeersleiders bij ProRail rijden zaterdagavond rondom Woerden en Gouda geen treinen in de late avond. Dit heeft onder meer gevolgen voor reizigers tussen Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De treinen stoppen na 23.00 uur met rijden. Het is de vraag hoe late reizigers thuiskomen, omdat de NS heeft besloten om geen vervangend vervoer in te zetten.

Een woordvoerder van de NS adviseert reizigers om zaterdagavond indien mogelijk eerder naar huis te gaan of zelf een alternatief te regelen. “Er zijn gewoon geen bussen beschikbaar en dan houdt het voor ons op”, aldus de zegsvrouw. Reizigers die toch stranden kunnen zich melden bij NS-personeel om te kijken naar een oplossing.

Personeelstekort

Daarnaast kampen de NS en Connexxion dit weekend met personeelstekorten. Dit heeft gevolgen voor onder meer de trajecten Utrecht - Den Haag/Rotterdam, Amsterdam -Den Haag en Amersfoort - Barneveld-Zuid. Op deze lijnen ondervinden reizigers hinder door vertragingen.

Volgens de NS zijn de meeste problemen zondag opgelost. Al langer kampt de vervoerder met de gevolgen van personeelstekort. Er zijn niet genoeg conducteurs, machinisten en ander personeel om alle treinen te laten rijden. Daarnaast zijn er tekorten aan bijvoorbeeld ict’ers, medewerkers voor veiligheid en service en winkelpersoneel op de stations. Op dit moment staan er ruim duizend vacatures open.

Lees ook

NS past mogelijk de dienstregeling aan deze zomer: ‘Vooruitzichten niet rooskleurig’

De NS moet deze zomer mogelijk meer maatregelen nemen in de dienstregeling, vanwege de krapte op de arbeidsmarkt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden