Ruinerwold

Vader van gezin uit Ruinerwold ‘emigreerde’ in 2009

null Beeld BSR Agency
Beeld BSR Agency

De vader van het gezin dat afgelopen week werd gevonden in een boerderij in het Drentse Ruinerwold schreef zich in 2009 uit bij de gemeentelijke basisadministratie. Hij meldde dat hij was geëmigreerd, bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht hierover in de Stentor.

ANP

Eerder werd al bekend dat de man en de zes meerderjarige kinderen niet geregistreerd waren in de basisadministratie. Het gezin werd begin deze week gevonden in een verborgen ruimte van de woning, nadat de 25-jarige zoon zijn verhaal had gedaan in een café in Ruinerwold. Zij leefden negen jaar in afzondering. De 67-jarige vader en de 58-jarige huurder van het pand, Oostenrijker Josef B., zijn aangehouden en zitten vast.

Ook zaterdag is weer onderzoek gedaan in en bij de boerderij, onder meer met een zogeheten geldhond. Er is geen extra geld gevonden, aldus het OM. Wat er eventueel verder is aangetroffen wordt niet bekendgemaakt, in het belang van het onderzoek. Eerder was in de woning een groot geldbedrag gevonden. De herkomst daarvan wordt onderzocht.

In Staphorst is een stuk grond afgezet dat eigendom zou zijn van de vader, volgens het OM om onbevoegden weg te houden.

Lees ook:

Buren Ruinerwold: ‘Noaberschap is ook: andermans levensstijl respecteren’

Hoe kan een gezin negen jaar volledig ondergedoken leven op het Drentse platteland zonder dat een van de buren dat in de gaten heeft? Verslaggever Gert Jan Rohmensen vroeg het buurtbewoners.

Politie houdt ook vader van gezin Ruinerwold aan, familie komt met verklaring

De 67-jarige vader van de zes meerderjarige kinderen tussen de 18 en 25 jaar oud die dinsdag werden aangetroffen in een boerderij in Ruinerwold, is donderdag aangehouden.

Jongen uit kluizenaarsgezin zei tegen politie: ‘Ik besta niet in jullie wereld’

In een afgelegen boerderij bij het Drentse plaatsje Ruinerwold is een gezin ontdekt dat al negen jaar volledig afgesloten leefde van de buitenwereld.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden