null Beeld Sjoerd van Leeuwen
Beeld Sjoerd van Leeuwen

Weekendmagazine

Tijdgeest: de nieuwe weekendbijlage van Trouw

Met gepaste trots presenteren wij op zaterdag 29 augustus onze nieuwe weekendbijlage Tijdgeest. Een fonkelnieuw magazine dat zich richt op de uitdagingen van het hedendaagse leven.

Redactie Trouw

Tijdgeest ontleent zijn inspiratie aan de diepgang van Letter&Geest en het ontspannen weekendgevoel van Tijd. Met veel ruimte voor beeld en typografie, zoals art director Danusia Schenke uitlegt in dit interview. Zelf vinden we het een nieuw en onderscheidend magazine, waarin u persoonlijke en opiniërende essays, interviews, columns, fotografie en praktische rubrieken zult aantreffen. Ook geven we ruim baan aan literatuur en boekrecensies.

De vormgeving van ons nieuwe weekendmagazine Tijdgeest: ‘Licht en een beetje experimenteel’

Art director Danusia Schenke nam samen met vormgeefster Lisette van Boxel het ontwerp en de opmaak van Tijdgeest voor haar rekening. “Nog meer dan voorheen maken we ruimte voor bijzonder beeld.” Lees hier meer.

Wij zijn verheugd dat we de bekende schrijfster Rosita Steenbeek en de jonge filosofe en journaliste Doortje Smithuijsen konden aantrekken als columnisten. Auteur en dichter Jaap Robben schrijft wekelijks een prachtig, fijnbesnaard feuilleton over de Poolse klussers die zijn boerderij verbouwen.

Met verhalen en interviews over één onderwerp diepen we wekelijks een eigentijds thema uit, zoals deze week jongeren uit krimpregio’s. Trekken ze weg of blijven ze? Enkele rubrieken uit Letter&Geest en Tijd zijn meeverhuisd naar Tijdgeest, zoals Moderne Manieren van Beatrijs Ritsema, Koken met Karin, Framing van Hans de Bruijn en Poëzie van Janita Monna. Met deze vertrouwde rubrieken en de vele nieuwe verhalen, interviews en columns legt de Tijdgeest-redactie onder leiding van chef Wybo Algra het vergrootglas op onderscheidende ontwikkelingen in de samenleving.

Vanaf 29 augustus leest u Tijdgeest. Chef Wybo Algra vertelt wat u kunt verwachten

Op zaterdag 29 augustus lanceert Trouw een nieuw weekendmagazine: Tijdgeest. Chef Wybo Algra: ‘Ik denk dat lezers verrast zullen zijn over wat ze allemaal in de 64 pagina's aantreffen.’ Lees hier meer.

Wij wensen u veel leesplezier toe met Tijdgeest, vanaf zaterdag 29 augustus wekelijks bij de krant.

Hoofdredacteur Cees van der Laan

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden