Ontgroening

Studentencorps Amsterdam schorst mishandelende ontgroeners

null Beeld
Redactie Trouw

De Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. schorst meerdere leden die zich hoogstwaarschijnlijk hebben misdragen tijdens de ontgroeningsperiode. Zij kunnen uiteindelijk worden geroyeerd. Ook meerdere disputen worden geschorst. Bij zeker zes disputen zijn studenten die lid wilden worden, mishandeld en vernederd. Ze werden gestompt, getrapt en in het gezicht geslagen. "Dit heeft niets met 'kennismaken' te maken. Het is een wonder dat niemand als gevolg van dit handelen is opgenomen in het ziekenhuis", laat het studentencorps weten.

De ontgroening ‘onder de huidige opzet’ wordt voorgoed afgeschaft, meldt A.S.C./A.V.S.V. ook. De vereniging roept slachtoffers van de mishandelingen op om bij de politie aangifte te doen. Zij krijgen dan juridische hulp van het corps.

Bij de disputen die nu zijn geschorst, heerst volgens A.S.C./A.V.S.V. een verrotte cultuur. "Afspraken met deze disputen over de kennismakingstijd blijken niet te worden nagekomen, de Senaat is meermaals voorgelogen, misstanden worden verzwegen, verborgen en gebagatelliseerd terwijl aspirant-leden voortdurend worden gekleineerd."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden