Politiebonden: vanaf woensdag geen boetes voor lichte overtredingen, onderdeel cao-actie

Bij een ramkraak in Utrecht heeft de politie een verdachte aan kunnen houden.  Beeld ANP
Bij een ramkraak in Utrecht heeft de politie een verdachte aan kunnen houden.Beeld ANP

De politievakbonden hebben hun achterban opgeroepen vanaf woensdagochtend geen boetes meer uit te delen voor lichte overtredingen. Dit is onderdeel van hun actie voor een betere cao.

Redactie Trouw

De bonden laten weten dat er nog wel bekeuringen worden uitgeschreven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. Bij snelheidsovertredingen worden alleen nog de excessieve overtreders beboet. “Het streven is dat in alle andere gevallen wordt volstaan met een waarschuwing en het aanbieden van een speciale actiebon met daarop informatie over dit vakbondsprotest”, laten de bonden ACP, ANPV, Equipe en NPB weten.

De vakbonden protesteren omdat het kabinet niet tegemoet wil komen aan hun eisen voor de nieuwe politie-cao. Ze zijn teleurgesteld over de uitkomst van het overleg afgelopen vrijdag met een afvaardiging van de regering. Daarin zouden er geen toezeggingen zijn gedaan over speerpunten als het inkomen van politiemensen en de capaciteit bij de korpsen. Zij kondigden aan met hardere acties te komen.

De politie voerde afgelopen zondag ook actie en legde vier uur lang het werk neer tijdens een coronademonstratie in Rotterdam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden