null

Te druk

Politie is druk met het bestrijden van illegale feesten

Beeld

De politie heeft zaterdagavond en zondag op diverse plekken illegale feesten beëindigd en tientallen boetes uitgedeeld. In Weert (Limburg) moest de mobiele eenheid er zondagmorgen aan te pas komen. Op dat feest waren volgens de politie zo’n honderd bezoekers.

De feestgangers waren in Weert bijeengekomen in en rond een bedrijfsloods aan de Vliesvenweg. De politie greep in na meerdere meldingen van geluidsoverlast. Lokale media meldden dat het om een rave-party ging, volgens een politiewoordvoerster kwamen de deelnemers ook uit Duitsland en België. Hoe de politie met de feestgangers omgaat, is nog niet bekend. “De politieactie is nog in volle gang”, zei de woordvoerster. “Later zondag kunnen we meer duidelijkheid geven.”

In Zaltbommel maakte de politie zaterdagavond rond 22.30 uur een einde aan feest in een bedrijfspand. Daar kregen 21 mensen een bekeuring, omdat ze zich volgens de politie niet aan de coronaregels hadden gehouden.

Ook in Haarlem en Utrecht was het onrustig

De politie in de regio rond Haarlem heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee illegale feesten gestopt. In een bunker bij de Westbroekerplas in Velserbroek waren tientallen mensen aan het feesten. Agenten hebben van zoveel mogelijk mensen de gegevens opgenomen, zij kunnen een boete verwachten. Dat geldt ook voor de twintig mensen die een illegaal feest hielden bij een viaduct aan de Haarlemmerstraatweg bij Haarlemmerliede.

Een groep jongeren zorgde zaterdagavond in het Utrechtse Griftpark voor overlast. Ondanks meerdere waarschuwingen van agenten weigerden ze te vertrekken en voldoende afstand te houden. Reden voor de politie om op basis van de coronaregels een aantal van hen te bekeuren, zo liet een woordvoerster weten.

“In dit soort gevallen gaan we altijd eerst in gesprek. Als je ondanks meerdere waarschuwingen willens en wetens blijft, dan kun je een bekeuring verwachten”, aldus de politievoorlichtster. Hoe groot de groep was en hoeveel bonnen zijn uitgeschreven, kon ze niet zeggen. Volgens de woordvoerster was het vrijdagnacht in andere Utrechtse parken ook onrustig.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden