Personalia: Sander de Rouwe, Peter Smet & Barbara Pravi

null Beeld

De Overijsselse hanzestad Kampen krijgt een nieuwe burgemeester. Sander de Rouwe (CDA) gaat die functie vervullen. De ministerraad heeft hem voorgedragen voor benoeming, meldde het ministerie van binnenlandse zaken gisteren. Hij begint aan zijn nieuwe functie op 1 oktober. De Rouwe (40) is momenteel voor het CDA gedeputeerde in de provincie Friesland. Hij schrijft op Twitter ‘ontroerd, dankbaar en zeer gemotiveerd’ te zijn. Kampen telt ongeveer 54.500 inwoners. Rouwe ziet ernaar uit de inwoners te ontmoeten, schrijft hij.

null Beeld

Peter Smet wordt de nieuwe ­directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, dat de kwaliteit, diversiteit en onafhankelijkheid van de journalistiek bevordert, onder andere met subsidies. Smet volgt begin volgend jaar René van Zanten op, die na elf jaar met pensioen gaat. Smet was eerder al plaatsvervangend directeur en werkte als innovatiecoör-dinator bij het fonds. Daarvoor werkte hij voor de VPRO en De Balie. Scheidend directeur Van Santen noemt Smet een “betrokken en creatieve plaats­vervanger”.

null Beeld

De Franse zangeres Barbara Pravi komt naar Amsterdam. De chansonnière, die dit jaar namens Frankrijk tweede werd op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, treedt op 27 november 2022 op in het Koninklijk Theater Carré. De 28-jarige Pravi gooide op het songfestival hoge ogen met het ingetogen Voilà, een Franstalig nummer dat van meet af aan werd vergeleken met de muziek van Pravi’s wereldberoemde landgenoot Edith Piaf. De zangeres maakte er dan ook geen geheim van dat Piaf een van haar inspiratiebronnen is.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden